A hétvégén rendezik a vonósnégyesek fesztiválját

A hétvégén rendezik Budapesten a vonósnégyesek fesztiválját, amelynek programjában idén Wolfgang Amadeus Mozart művei szólalnak meg.

 

A péntektől vasárnapig tartó Budapest Kvartett Hétvégén (Budapest Quartet Weekend – BQW) a Nádor Teremben fellép az Accord Quartet, a Central European String Quartet, a Dohnányi Quartet, a Kállai Kvartett, a Korossy Kvartett, a Kodály Kvartett, a Deák Vonósnégyes, a Selmeczi Kvartett, a Sonus Cordis Kvartett, a Szervánszky Quartet, valamint a művészeti vezető, G. Horváth László hegedűművész együttesei, az Anima Musicae Kamarazenekar és a Quartetto Speranza – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az elhangzó műveket zenetörténeti előadás vezeti be, a koncertek műsorvezetői Becze Szilvia, Bolla Milán és Tóth Endre, a Magyar Rádió munkatársai lesznek.
A BQW rendezvénye minden évben egy zeneszerző összes vonósnégyesét mutatja be, így kiemelten hiánypótló és nemzetközileg is egyedi arculattal rendelkezik. A fesztivál fontos és megkerülhetetlen fórumot jelent a hazai kvartetteknek, lehetőséget teremtve a fiatal együtteseknek.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.