Vasárnap lezárják a Szabadság hidat és a Várkert Bazár környékét

Futóverseny miatt vasárnap a délutáni órákig lezárják a Szabadság hidat, a Műegyetem, a Szent Gellért és a budai alsó rakpart egy-egy szakaszát, valamint a Várkert Bazár környékét – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

A közlemény szerint vasárnap 0 és várhatóan 17 óra között lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát, illetve előreláthatólag 7 és 15 óra között a Szabadság hidat.

A futók elhaladásának idejére szakaszosan és időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között, a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között, továbbá a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.

A forgalomkorlátozások a közösségi közlekedést is érintik.
Vasárnap 0-tól 17 óráig a 105-ös, a 916-os és a 990-es autóbuszok a Döbrentei tér és az Alagút utca között a Lánchíd utca helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton közlekednek a Várkert Bazár megállók érintése nélkül. Emellett a 105-ös mindkét irányban, a 916-os pedig Pest felé nem érinti a Clark Ádám teret sem. A módosított útvonalon a buszok az 5-ös autóbusz Szarvas tér és Dózsa György tér megállóiban állnak meg.
Hajnaltól 16 óráig a 19-es és a 41-es villamosok a megszokottól eltérően közlekednek: a 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér és a Bécsi út/Vörösvári út között, a 41-es villamos pedig a Döbrentei tér és a Margit híd között a Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút útvonalon jár.

A 47-es és a 49-es villamosok a Szabadság híd lezárása idején a Deák Ferenc tér helyett a Krisztina körúton keresztül a Széll Kálmán térig közlekednek.

A 133E busz a Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út módosított útvonalon jár.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.