BKK: már elérhetők az időalapú jegyek a BudapestGO-ban

Keddtől elérhetők az időalapú jegyek a BudapestGO alkalmazásban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

 

A kizárólag digitális formában elérhető jegyek két változatban kaphatók: a 30 perces jegy 530 forintért, a 90 perces 750 forintért vásárolható meg.

Aki korábban már telepítette telefonjára a BudapestGO-t, vagy annak elődjét, a FUTÁR applikációt, annak mindenképp frissítenie kell az alkalmazást, hogy az új jegyek elérhetővé váljanak – hívták fel a figyelmet.

Emlékeztettek arra, hogy az időalapú jegyekkel minden – érvényességi időn belül – elkezdett utazást be lehet fejezni, még akkor is, ha az tovább tart, mint 30, vagy 90 perc. Tehát a 30 perces jeggyel 29 perc 59 másodpercig, a 90 perces jeggyel pedig 89 perc 59 másodpercig fel lehet szállni egy újabb BKK járatra, és azzal akár a végállomásig lehet utazni Budapesten belül.

Közölték azt is, az időalapú jegyek a vásárlás időpontjától számított két évig használhatók fel. Vásárláskor akár több jegy (egy jegytípusból legfeljebb kilenc) is választható egyidejűleg, hogy szükség esetén azonnal rendelkezésre álljon.

A jegyet a járműre történő felszálláskor, vagy a metró területére való belépéskor kódbeolvasással kell érvényesíteni. Ezt minden átszálláskor meg kell tenni, hiszen azzal tudják igazolni, hogy a kiválasztott időhatáron belül szálltak fel az adott járműre.

Az időalapú jegy egy Budapesten belül használható jegytípus, ezért a főváros közigazgatási határán belül elfogadják a HÉV-eken és a Volánbusz “kék” járatain is – közölte a BKK.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.