700 milliós budaörsi fejlesztés – A magyar cég berendezéseivel vizsgálták meg először a koronavírust 2019-ben

(Budaörs, 2022. február  21. – Budaörsi Infó) – Újabb egészségipari fejlesztés valósult meg az Egészségipari Támogatási Program (ETP) keretében, 700 millió forintos fejlesztést hajtott végre egy digitális mikroszkópokat gyártó magyar cég – közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel. A fejlesztés Budaörsön valósult meg.

 

A 3DHISTECH Kft.-t jelenleg a világ három legjelentősebb digitális mikroszkópfejlesztő és gyártó cége között tartják számon, világpiaci részesedése 37 százalék, versenytársai multinacionális nagyvállalatok. A vállalat 700 millió forint összegű beruházásához a kormány 560 millió forinttal járult hozzá. Az elkészült budaörsi fejlesztés átadásán Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyi államtitkára is részt vett – írták a közleményben.

A 3DHISTECH Kft. a Semmelweis Egyetemen dolgozó kutató orvos által alapított magyar vállalkozás, amely digitális mikroszkópok, patológiai rendszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A mostani beruházás révén éves szinten 100-150 új digitális mikroszkóp előállítása vált lehetővé, ezek jelenlegi piaci értéke készülékekként 20 és 25 millió forint – áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a vállalkozás jelenleg a világ 96 országában rendelkezik szerződéses partnerekkel, akik a termékeiket értékesítik. Berendezéseiket a világ vezető orvosi egyetemei és gyógyszergyártó cégei használják napi munkájukban a diagnosztika, kutatás és oktatás terén. 2019 decemberében Vuhanban a 3DHISTECH berendezésével vizsgálták meg először a koronavírust. Berendezéseikre világszinten jelentős igény mutatkozik.

2021-ben a 3DHISTECH Kft. több mint 300 rendszert és labort szerelt fel digitális patológiai megoldásokkal nettó 28,8 millió euró értékben. Ennek 5 százaléka hazai, 95 százaléka pedig nemzetközi és uniós értékesítés – tájékoztatott a PM.

 

 

(Bdaörsi Infó / mti / fotó: Facebook)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.