Keressük az egykori kesjáros kisdiákokat! – A 2013-as budaörsi Alkotói Pályázat különdíjasai voltak (fotó, videó)

(Budaörs – 2022. január 28., Budaörsi Infó)  2013-ban hirdette meg a Budaörsi Infó a Nagy Alkotói Pályázatát a Starkiss Kft. támogatásával. Abban az évben versekkel, mesékkel, novellákkal lehetett pályázni. A Kesjár Csaba Általános Iskola akkori harmadikos tanulói Csalimesék című gyűjteményükkel szereztek elismerést. De vajon mi lett velük azóta? Jelentkezzenek nálunk!  Ha felismeri valaki őket a cikkünkben található fotók vagy videó alapján, jelezzék nekik vagy nekünk!

 

 

A Kesjár Csaba Általános Iskola harmadik osztályos tanulói különdíjat nyertek a NAP pályázaton 2013-ban. 17 csali mesét küldtek be a szerkesztőségbe, amivel elnyerték az elismerést.

Kiváló munkájuk jutalma egy saját „csalimese kiadvány” a budaörsi Starkiss Digitális Nyomda jóvoltából, amelyben Flórián Eszter egyedi illusztrációi színesítik az írásokat.

 

 

csalimese

 

A „nyertes osztály”:

 

kesjar_alt_isk4

 

 

Most az akkori alkotó kisdiákokat keressük, hogy megtudjuk merre sodorta őket az élet, és hogy egy újabb érdekes kihívásba vonjuk be a csapatot. 

Ha felismerik a kisdiákok valamelyikét, vagy ők magukra ismernének akkor kérjük, hogy vegyék fel velünk a kapcsolatot a budaorsiinfo@starkiss.hu vagy a budaorsiinfo@gmail.com e-mail címeken, illetve telefonon a +36/70-285-5287-es telefonszámon.

 

 

kesjar_alt_isk3

 

kesjar_alt_isk2

 

kesjar_alt_isk

 

 

A diákokról készült videót ide kattintva tudják megnézni!

 

 

 

 

A keresett diákok névsora:

 

Hingl Szonja

Dudás Zsófia

Bácsi-Tóth Adrián

Kertész Róbert

Pintér Loretta

Pankotai Lenke

Dénes Mihály

Comolli Alexa

Fülöp Benedek

Szűcs Anna

Hischler Kata

Zombor Bálint

Bagyinszky Noémi

Lipp Dorina 

 

 

kesjar_alt_isk4

 

2013-ban Antalné Káplár Judit, a pályázók tanítónője a Budaörsi Infónak a következőket mondta a pályázattal kapcsolatban:

A pályázatot még tavaly küldtük be, amikor a kicsik csak másodikosok voltak. Mivel akkor még nem tanultak fogalmazást, ez így elég komoly vállalkozásnak tűnt, de annyira tetszett nekik a műfaj és a téma, hogy azt mondtam, hogy próbáljuk meg. Minden gyerek a saját stílusához igazítva írta meg a meséjét. Voltak egészen rövid mesék és hosszú mesék, amitől én képedtem el a legjobban.”

 

 

antalne_kaplar_judit

 

Antalné Káplár Judit alsós tanítónő sok évig dolgozott a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskolában (jelenleg nyugdíjas – a szerk.). A diákjai nagyon szerették.

Anno, amikor azt kérdeztük tőlük, hogy milyen egy tökéletes tanítónő, gondolkodás nélkül őt nevezték meg példaként.

 

A tanítónő elmondása szerint:A fegyelmezés a legnehezebb az osztályban, maga a tanítás nem. A gyerekek befogadók szívesen érdeklődéssel veszik az új tananyagot, alig lehet őket rábírni a gyakorlásra, mert mindig gyorsabban és gyorsabban haladnának előre.”

 

 

Elérhetőségeink:

E-mail: budaorsiinfo@gmail.com, budaorsiinfo@starkiss.hu

Telefon:+36/70-285-5287, 06-23-428-264

 

 

 

csalimese2

 

 


 

Idei pályázatunk:

 

Idén verspályázatot hirdettünk a helyi általános iskolák és gimnáziumok tanulóinak. A kiválasztott pályaműveket kötetben megjelenteti a budaörsi Starkiss Nyomdaipari Kft.!

 

Már sok alkalommal bebizonyosodott, hogy a budaörsi diákok között is vannak írói, költői, alkotói tehetséggel megáldott gyerekek, és munkáik között szép számban találni olyanokat, amelyek irodalmi, helytörténeti értékük okán közlésre érdemesek és nagyobb olvasóközönség figyelmére is méltók.

Legyél te is szerző és szerepelj az első Budaörsről szóló versantológiában!

„Minden kis és nagy diákot arra buzdítunk, hogy írja meg versben, hogy mit jelent számára Budaörs. Mit jelent itt lakni, milyennek látják a várost, a lakókat, milyen érzés itt diáknak lenni vagy akár azt, hogy milyennek képzelik el a jövő Budaörsét.”

 

Nevezési díj nincs!

 

budaors_cimer_kis_meret_korforgalom

 

A Pályázaton részt vehetnek:

A Budaörsön élő vagy ide járó és alkotó 18. életévüket még be nem töltött tanulók, akik a jelen pályázati kiírás feltételeit teljesítik és mindenben elfogadják.

 

Díjazás

A díjnyertes és a kiválasztott pályaművek egy szerkesztett verseskötetben jelennek majd meg alsós és felsős korosztályra bontva.

A publikáció egy leendő, a lokálpatriotizmust, a lakóhelyhez való kapcsolódást segítő és bemutató sorozat első része lesz! A kötet csak a megfelelő mennyiség és színvonal elérése esetén jelenik meg.

 

Minden kiválasztott szerző ajándékba megkapja a megjelenő verseskötetet.

 

 

konyv_kotlelezo_olvasmany2

 

 

Beküldési határidő – Feltételek

Legfeljebb három verssel / fő lehet pályázni 2022. április 30-ig.

A műveket a kiírók bírálják el.

A kiválasztott publikálásra kerülő művek szerkesztve jelennek meg, amit a pályázók tudomásul vesznek. 

Valamennyi pályaműhöz rövid bemutatkozást is csatolni kell, amelyben az író bemutatkozik, megjelöli az iskoláját, elérhetőségeit, és nyilatkozik arról, hogy elfogadja a Pályázat feltételeit, szabályait, és hogy budaörsi lakos vagy itteni iskolába jár.

Fontos, hogy a csatolt bemutatkozón a pályázó szülője, törvényes képviselője is aláírásával hozzájáruljon a részvételhez és nyilatkozzon, hogy a pályázati kiírásban leírtakkal mindenben egyetért és elfogadja azokat.

 

 

starkisskarancsony

 

 

Beküldés

Beküldeni lehet a starkiss@starkiss.hu e-mailre vagy papíron a Starkiss Kft., Budaörs, Kisfaludy u. 40. címre postán vagy bedobni a postaládába.

 

Korlátozások

Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal, vagy nem saját alkotással pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.

 

A kiírók várják iskolák, intézmények, cégek, egyesületek díj-felajánlásait is a pályázók számára!

A megjelenő verseskötetbe kerülő Budaörssel kapcsolatos, a városhoz tartozást erősítő versek az idő lenyomatai lehetnek a jövő nemzedékei számára!

 

 

starkisskarancsony2

 

Bátorság!

 


 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.