Országos szakmai elismerésben részesült Krasznai Gáspár, a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus karnagya

(Budaörs, 2022. január 26. – Budaörsi Infó) Krasznai Gáspár a Budaörsi Sapszon Ferenc Kórus karnagya a Magyar Kultúra Napja alkalmából rangos országos elismerésben részesült. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) KARNAGY kategóriában KÓTA-DÍJ kitüntetést adományozott neki a három kórusa élén elért kiemelkedő sikerekért, a példaértékű karnagyi és tanári munkájáért.

 

 

Krasznai Gáspár mellett karnagy kategóriában mindösszesen egy KÓTA-díjazott nevét találjuk még, Szabó Sipos Máté karmesterét, aki jelenleg az Egri Szimfonikus Zenekar vezető karmestere és a Vass Lajos Kamarakórus vezető karnagya. Érdekesség, hogy amikor korábban a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanított, az akkor III. éves zeneakadémista Krasznai Gáspárnak is tanára volt egy évig.

Az ünnepélyes díjátadóra január 22-én került sor, ahol a járvány helyzet miatt kórusok fellépésére nem volt lehetőség, ezért videó bejátszások voltak a kitüntetett karnagy együtteseinek DVD felvételeiről.

 

 

kotadij (3)

 

A budaörsiek esetében Vasile Cazan, Reményik Sándor versére komponált Templom és iskola című művéből mutattak egy részletet, a három együttes összkari előadásában pedig (Fővárosi Énekkar, a Madách Gimnázium Énekkara és a Sapszon Ferenc Kórus) Erkel Ferenc: István király című opera II. felvonás fináléjából, Kassai István zongoraművész közreműködésével szólalt meg egy részlet.

 

A Kórusszövetség a Facebook-oldalán közzétett Krasznai Gáspárt méltató laudációjában ezt írja:

“…karnagyi munkáját az igényesség, ötletgazdagság és szakmai tudás jellemzi.”

 

 

kotadij (1)

 

Gratulálunk!

 

 

kotadij (2)

 

kotadij3

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.