BM: megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat

Megnyílt a jövő téli tüzelőanyag-pályázat, a központi költségvetésről szóló törvény – a múlt évhez hasonlóan – 2022-ben is ötmilliárd forintot biztosít a települési önkormányzatok részére szociális célú tüzelőanyag vásárlásához – közölte a Belügyminisztérium (BM).

 

 

A közleményben emlékeztettek: a program 2011 óta működik, a támogatási keret azóta az ötszörösére emelkedett.

Felidézték, hogy tavaly 2351 önkormányzat nyújtott be érvényes támogatási igényt, így 180-190 ezer család kaphatott a téli tüzelőjéhez segítséget.

A támogatásra idén is pályázni kell, ennek részleteit a Belügyminisztérium honlapján elérhető pályázati kiírás tartalmazza.

A pályázati rendszer követi a tűzifa árában bekövetkezett változásokat, így a fajlagos támogatást megemelték mind a kemény lombos, mind a lágy lombos fafajta esetében – írták.

A pályázatokat az önkormányzatok zárt információs rendszerén keresztül kell beadni legkésőbb 2022. augusztus 31-ig.

A benyújtott pályázatokról a belügyminiszter legkésőbb 2022. szeptember 30-ig dönt a rendelkezésre álló előirányzat erejéig. A tűzifa, valamint a szén szállításából – ideértve a rászorulókhoz való eljuttatást is – származó költségek a nyertes önkormányzatot terhelik.

Az önkormányzatok a támogatásból vásárolt tűzifát, illetve szenet 2023. február 15-éig osztják ki, a támogatás teljes összegének pénzügyi felhasználása legkésőbb 2023. március 31-éig történhet meg – írták.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.