Bubenkó: december 24-én 12 órakor engedjék haza a kereskedelemben dolgozókat

Az Egyenlő.hu – A modern szakszervezet elnevezésű keresztényszociális érdekvédelmi tömörülés azt javasolja, hogy a kereskedelemben dolgozókat december 24-én 14 óra helyett már 12 órakor engedjék haza – közölte a szervezet elnöke közleményében.

 

Bubenkó Csaba ezt azzal indokolta, hogy a kereskedelemben dolgozók így meghittebben élhetik meg a szentestét, két órával többet tölthetnek családjukkal és több idejük lesz “elmélyülni”.
“Ez az ünnep nemcsak a keresztények számára, hanem más felekezetek híveinek, sőt az ateisták életében is kiemelten fontos itt, Magyarországon” – fogalmazott.

Az elnök közölte: a dolgozók korábbi hazaengedését öt éve szorgalmazza.
“A sajtómegjelenések, és az elképzelés erős társadalmi hatása bizonyítja, hogy idén hat óriási kereskedelmi lánc is úgy döntött, hogy 12 órakor bezár, meghosszabbítva ezzel az ott dolgozók szentestéjét” – tudatta.

Vannak bőven munkáltatók, áruházláncok, akiket a kérés nem hat meg – tette hozzá, majd úgy értékelte, hogy szakszervezetük részsikert ért el, “de a felkérés egyáltalán nem volt csupán pusztába kiáltott szó”.

Bubenkó Csaba közölte: “a minap” Dávid Ferenccel, a DK gazdasági szakértőjével alakult ki a sajtóban “éles pengeváltása”, annak kapcsán, hogy az Egyenlő.hu elnöke szerint “ők a multikat, a nagy kereskedelmi láncokat, a globális tőkét védik a kis magyar boltosokkal szemben és általában a magyar érdekkel szemben”.

Bubenkó Csaba egyúttal azt kérte, hogy “így karácsony előtt”, illetve az ünnepek alatt függesszék fel a vitákat.
“Senkinek ne zavarjuk meg békés, gyakran elmélyült ünneplését; (.) most ne vitázzunk! Egy kicsit maradjunk csendben. Ez nem jobboldali, vagy baloldali javaslat. Talán csak kicsit emberi” – javasolta. MTI

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.