MÁV: már a téli szünetben is ingyen utazhatnak a gyerekek Kajla-útlevéllel

Már a téli szünetben is ingyenesen utazhatnak a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain december 22. és január 2. között azok az alsó tagozatos gyerekek, akik a jegyvásárláskor bemutatják sárga Kajla-útlevelüket és személyazonosításra alkalmas igazolványukat – közölte a MÁV.

 

 

A közleményben emlékeztettek: a programot 2019 nyarán indították. Idén először már nem már nemcsak a nyári és őszi iskolai szünetben, hanem a karácsonyi időszakban is térítésmentes utazásra van lehetőség a sárga Kajla útlevéllel – írták.

Hozzátették: a programban országszerte 500 helyszínen gyűjthető az útlevélbe pecsét vagy kapható arra kedvezmény. A közlekedési társaságok ezzel támogatják a közös családi kirándulások szervezését a téli szünetben is – írták.

Idézték a közleményben Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt, aki azt mondta: a Kajla egyedülálló lehetőség a családoknak a téli szünetben is, akár egynapos, akár egész hétvégés kirándulásokhoz. A program népszerűsége már három éve töretlen, és a belföldi turizmus fellendülésével egyre többen veszik igénybe az utazási kedvezményt. Ennek köszönhetően pedig egyre több kisiskolás fedezi fel Magyarország természeti értékeit, épített örökségeit – emelte ki.

A gyermekek vasúti díjmentes utazására szóló másodosztályú menetjegyet előre meg kell venni. A jegyek a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, interneten és a MÁV-applikáción keresztül is megválthatók. A gyermek legfeljebb két kísérője 33 százalékos kedvezményre jogosult. Volánbuszos utazásnál a Kajla-jegy elővételben és a buszokban is meg lehet váltani.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.