Budaörsi sikerek a HÓD 2021 Nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen

(Budaörs, 2021. december 18. – Budaörsi Infó) Elképesztő hermanos siker a HÓD 2021 Nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen. 12 budaörsi tanuló végzett kategóriájának első 20 helyén, ebből ketten elsők lettek.

 

 

Minden eddiginél több versenyző, 305 iskola 33 467 diákja mérette meg magát Magyarország legnagyobb informatikai versenyén, az informatikai gondolkodáshoz kedvet csináló e-Hódon.

A Neumann Társaság Közoktatási Szakosztálya és az ELTE IK rendezésében lezajlott megmérettetésbe a hazai diákokon túl határon túli magyar területeken élő gyerekek is bekapcsolódhattak.

A szervezők idén a tizenegyedik alkalommal hirdették meg az e-Hód versenyt, a BEBRAS (nemzetközi informatikai és számítógép-készség-verseny) nemzetközi versenymozgalom részeként. Tíz évvel ezelőtt, 2011-ben mindössze mintegy 2000 diák vett részt a versenyen, 2018 óta azonban már folyamatosan 20 ezer fölött van a versenyzők száma.

Az online zajló, 45 perces időtartamú, feleletválasztós feladatok megoldásából álló versenybe öt korcsoportban kapcsolódhattak be az érdeklődő diákok a 4. osztályos „kishódoktól” a 11-12. osztályos „seniorokig”. A részvételre  több mint egy héten át, tanórai keretek között volt lehetősége a diákoknak.

Az életkori csoportok közül a 7-8. osztályos és 9-10. osztályos tanulók körében volt a legnépszerűbb idén az e-Hód. Az ebbe a korcsoportba tartozó „kadétok” közül a több mint 8000 indulóból közel ötvenen végeztek az első helyen, elért pontszámaik alapján.

 

A versenyen budaörsi diákok is indultak. A Herman Ottó Általános Iskola 12 tanulója kategóriájának első 20 helyén végzett, ebből ketten elsők lettek.

 

 

hermann_hod2021

 

Gratulálunk! 

 

 

(Budaörsi Infó / hod.elte.hu)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.