BRFK = Véradóbarát munkahely

A Budapesti Rendőr-főkapitányság évek óta elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás olyan fontos szegmenseiben, mint a véradás. Idén a Magyar Vöröskereszt által hatalmas elismerésben részesültek a fővárosi rendőrök, elnyerték a „Véradóbarát munkahely” díjat.

 

 

A Magyar Vöröskereszt és a Budapesti Rendőr-főkapitányság több éve tartó együttműködésének köszönhetően minden évben kiemelkedő számú részvétellel tartanak véradónapokat a Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központban.

Míg tavaly 1188-an adtak vért, idén már most megdőltek az egy évvel ezelőtti eredmények; összesen 1466 rendőrségi dolgozó, közel 700 litert vért adott, amivel akár 4398 ember élete is megmenthető. A november 10-11-én tartott véradónapokon 241 véradóval egy rekordszámot is elkönyvelhettek, hiszen ennyi rendőr, rendvédelmi dolgozó és munkavállaló soha nem adott még egyszerre vért.

A Magyar Tudományos Akadémia épületében 2021. december 3-án tartott rendezvényen a Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége ünnepélyes keretek között adta át a „Véradóbarát munkahely” kitüntetést Budapest rendőrfőkapitányának, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagynak.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.