Testületi ülés volt – Nem találták meggyőzőnek a pályázatát, így csak egy éves hosszabbítást kapott a JMMH igazgatója

(Budaörs, 2021. december 10. – Budaörsi Infó) 2021. december 8-án az év utolsó képviselő-testületi ülésén többek között arról is döntöttek a képviselők, hogy a Jókai Mór Művelődési Ház igazgatójának, Simon Erikának megbízását csak egy évre hosszabbítják meg és nem nevezik őt ki a következő teljes periódusra. Megnéztük mi is a pályázatát, a Budaörsi Infót említő részében pontosítást igénylő részt találtunk.

 

 

A Budaörsi Jókai Mór Művelődési Ház (JMMH) igazgatói álláshelyére kiírt pályázatra a jelenlegi igazgatója is nyújtott be pályázatot. Simon Erika két ciklus óta, 2012 óta az intézmény vezetője. Most csak egy évre, 2022. december 31-ig bízta meg az intézmény vezetésével a testület.

Dr. Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) kifogásolta, hogy miért csak egy évre hosszabbították meg az intézményvezető mandátumát.

Bíró Gyula alpolgármester válaszul elmondta, hogy szakértők javaslatára döntöttek így. Továbbá hozzátette, hogy jó lett volna, hogyha a beadott pályázat színesebb, és olyan programokat kellene kitalálni, ami érdekesebbé tudja tenni a Művelődési Házat.

 

A felkért szakértők a következők voltak:

Karly József (közművelődési szakértő)

Zsák András (közművelődési szakértő)

Laczik Zoltán (KMISB Bizottság elnöke)

Hanzelik Éva (JMMH művelődésszervező)

 

 

unnepitestulet20211218 (9)

 

 

A posztért idén két pályázó indult, viszont néhány nappal ezelőtt a másik pályázó visszalépett.

 

 

jmmk3_2021aug_jmmh_budaors

 

 

Simon Erika beadott pályázatát és jövőbeli terveinek leírását a linkre kattintva tudják letölteni: Pályázat_Simon_adatnélk.pdf –

 

Az éves beszámoló-szerű, nagy részében más budaörsi intézmények tevékenységéről szóló dokumentumban a JMMH helyi kommunikációjáról is szót ejt a pályázó, és azt írja, hogy a nyomtatott felületeik között a helyi újságoknak is kiemelkedő szerepe van, mint például a Budaörsi Infónak. Elmondása szerint ajánlóik mellett élménybeszámolóik is szerepelnek újságunkban és hírportálunkon (ő honlapnak nevezi) és a közösségi oldalainkon is.

 

egyuttmukodesjokai

 

Sajnálatos módon, ez nincs így!

Simon Erika pályázata ebből a szempontból nem fedi a valóságot. A Jókai Mór Művelődési Házzal nincs együttműködési megállapodása a Budaörsi Infónak, így a belépődíjas programjaikról nem jelennek meg információk. Meghívót és sajtóanyagot, sem pedig élménybeszámolót nem kapunk ezekkel az eseményekkel kapcsolatban tőlük. Amikor tudomást szerzünk róla, az ingyenesen látogatható művelődési házi programokról adunk hírt a Programajánlónkban.

 


A Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online kiadója minden budaörsi intézménynek ajánlott fel kölcsönösen előnyös együttműködési megállapodás megkötését, tekintettel arra, hogy a belépődíjas programjaikat szabályosan és törvényesen csak így lehetséges promotálni – minden más esetben azok tarifaköteles hirdetéseknek vagy PR-cikkeknek minősülnek.

Egyedi szerződés/megállapodás hiányában csak az ingyenes rendezvényeik kerülhetnek ki a felületeinkre.


 

A Budaörsi Infóval gyakorlatilag nincs kapcsolata a város Művelődési Házának. Korábban ez nem így volt: a lapot kiadó Kft-nek a lehető legszorosabb együttműködése alakult ki több tíz éven keresztül. (Még a korábbi logóját is a cég tervezte, nem beszélve a korábbi – már nem létező – műsorfüzetéről, kiadványairól és plakátjairól.) Simon Erika elődje (akinek ő a beosztottja volt) botrányos körülmények között távozott Budaörsről, károkat is okozva a városnak. Akkor szakadt meg az együttműködés. (Kicsit hasonló a helyzet a Latinovits Színházzal, de erről majd egy másik cikkünkben… – a szerk.)

 

 

info_2021oktober

 

 

Visszatérve a képviselő-testületi ülésre: Wittinghoff Tamás polgármester elmondta, hogy a legutóbbi közmeghallgatáson is szóba került Simon Erika neve, amikor a Lakótelepi Közösségi Ház vezetőváltásával kapcsolatban volt az egyik helyi lakosnak észrevétele.

A Lévai utcai Közösségi Ház programjait korábban Tarnai Pintér Krisztina szervezte, akivel Simon Erikának komoly konfliktusa alakult ki. Ezzel kapcsolatban a közösségi oldalon pro és kontra olvashattunk közleményeket.

 

A képviselő-testület 2021. december 8-ai döntése alapján további egy érve, 2022. december 31-ig bízták meg Simon Erikát az igazgatói feladatok ellátásával.

Munkabére: 600 000 Ft. 

 

Nem akarjuk értékelni az igazgató szakmai munkáját vagy a város művelődési házának programjait és azok ismertségét ebben a cikkben, de pontosítanánk: részünkről amit tesznek, azt nagyrészt titokban teszik.

 

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

Pro és kontra – A lakótelepi Közösségi Háznál történő átszervezés konfliktushoz vezetett

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.