Testületi ülés volt – További budaörsi közterületre terjesztették ki a parkolási rendelet hatályát

(Budaörs, 2021. december 9. – Budaörsi Infó) 2021. december 8-án ülésezett  képviselő-testület és a hatodik napirendi pontban tárgyalták a parkolási rendelet hatályának kiterjesztését. A testület egyhangúan elfogadta az előterjesztést.

 

 

Kiterjesztették a parkolási rendelet hatályát.

Parkolási problémáról szóló lakossági megkeresésre a Károly király út, Baross utca – Csata utca között lévő közforgalmú parkolók a korlátozott idejű várakozási övezet területi hatálya alá kerültek.

 

 

parkolasirendeletmodositasterkep

 

Előzmények:

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megalkotta a várakozási terület használatának szabályairól szóló 46/2014. (XII.18.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet), mely alapján, 2015. május 1-től korlátozott idejű várakozási övezet került kijelölésre a Budapesti út – Clementis utca körforgalmú csomóponttól a Szabadság út – Petőfi Sándor utca csomópontig.

 

Az időbeli korlátozás munkanapokon 8 és 12 óra között került bevezetésre.

 

A várakozás idejét a gépjárművek első szélvédője mögött elhelyezett időmérő tárcsával kell jelezni.

 

 

parkolo_tarcsa_parkolo_ora_budaors1_2015

 

 

A szabályozás célja, hogy Budaörs város közigazgatási területének várakozási területnek (várakozási övezetnek és várakozó helyeknek) kijelölt részén a lakott területeket, különösen a történelmi városrészeket, a műemléki területeket forgalomszabályozási eszközökkel és időbeli korlátozás alkalmazásával is fokozottan védje a közúti közlekedés, parkolás károsító hatásaitól. A várakozási övezet határa az 1. sz. főúton keleti és nyugati irányban a Szabadság út – Petőfi utca és a Budapesti út – Clementis utca csomópontoknál, északi és déli irányban a főút melletti épületek falsíkjáig terjed, a párhuzamos szerviz utakat, és parkolóhelyeket is magába foglalva, illetve a főút déli oldalán a merőleges utcák (Petőfi Sándor u., Károly király u., Stefánia u.) esetén a Baross utcáig, a Clementis László utcában pedig a Tavasz utcáig.

A városvezetés a parkolási szokások várható megváltozását szem előtt tartva a korlátozott idejű várakozási övezet fokozatos kiterjesztését tűzte ki céljául.

 

 

budaors_parkolasi_zona_jmmk_kornyeke2015jul.jpg

 

 

A korlátozott idejű várakozási övezet kijelölésének következményeként, a bevezetés óta eltelt időszak tapasztalatai, és a lakossági visszajelzések alátámasztották a korábbi feltételezést, az érintett belvárosi parkolóhelyeket a P+R-ként használók a közeli utcák korlátozás nélküli várakozóhelyeit kezdték el hasonló, akár egész napos parkolási céllal igénybe venni. Emiatt Budaörs Város Önkormányzata több lépésben újabb területeket vont a Rendelet hatálya alá.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.