Labdarúgó NB II – Sorozatban az ötödik győztes meccsén öt góllal nyert a Diósgyőr a Budaörs ellen

(Budaörs, 2021. november 22. – Budaörsi Infó) – A Diósgyőr sorozatban ötödször nyert a labdarúgó NB II-ben, amelynek 16. fordulójában 5-0-ra verte a vendég Budaörsöt vasárnap.

 

A Diósgyőr a Budaörs ellen aratott megérdemelt ötgólos győzelmet Miskolcon. A végeredmény már a 49. percre kialakult.

A Budaörsnek nagyon össze kell szednie magát a következő napokban. Az edző, Gabala Krisztián szerint is, aki a meccs után a BSC Facebook-oldalán azt nyilatkozta, hogy: „Nehéz öt kapott gól után mi mondani, pláne annak tekintetében, ahogy a mérkőzés lezajlott. Már az öltözőben lezártuk a találkozót, és a szerdai mérkőzésre koncentrálunk.”

A DVTK a második helyre lépett a tabellán, de csak jobb gólkülönbségével előzi meg a harmadik Kecskemétet. A két gárda hátránya egy pont az éllovas Vasassal szemben.

 

 

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAÖRSI SC 5–0 (3–0)

Diósgyőr, 1428 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)

DVTK: Póser – Hegedűs J., Karan (Bertus, 57.), Szatmári Cs. – Eperjesi, Zsemlye (Kocsis, 57.; Kispál, 73.), Molnár G. (Zsolnai R., a szünetben), Oláh B., Bokros – Könyves, Horváth Z. (Németh M., 57.). Vezetőedző: Kondás Elemér

BUDAÖRS: Tóth G. – Tóth K. (Menyhárt, 73.), Gyurácz, Kékesi, Pintér D. (Halmai, 60.) – Bognár D. (Kapronczai, 60.) – Molnár Cs., Sajbán Miklós, Lengyel Béla – Balázs Zs. (Gula, 65.), Horváth R. (Vankó, 60.). Vezetőedző: Gabala Krisztián

Gólszerző: Karan (1–0) a 30., Könyves (2–0) a 45., Molnár G. (3–0) a 45+1., Horváth Z. (4–0) a 46., Könyves (5–0) a 49. percben

 
Kondás Elemér: Nem kezdtük valami jól a meccset, eladogattuk a labdát, pontatlanok voltunk. Az első gól azonban megnyugtatta a csapatot, rengeteg helyzetünk volt, és nagy különbségű győzelmet arattunk. Néhány játékost még cserélni is tudtam, Kocsis esetében ez kényszerű volt, a sérülése miatt. Szerettem volna, ha még több gólt szerzünk, ma ennyi volt. Annak is örülök, hogy újabb találkozót hoztunk le kapott gól nélkül. Fontos győzelem volt a mai, az ötödik siker zsinórban, és ezzel felkerültünk a második helyre. Szeretnénk tovább menni, folytatni azt, amit elkezdtünk.

 

Gabala Krisztián: Nagyon nehéz mit mondani, mert azt gondolom, az első 30 percben nagyon jól játszottunk, megleptük a Diósgyőrt, olyan presszinget gyakoroltunk rá, amire nem számított. A góllal felborult a tervünk, nem akarok belemenni, hogy ki hibázott, és miért, hosszú folyamat eredménye ez. Elkezdtünk kapkodni, nem voltunk higgadtak, és az első félidő utolsó tíz percében eldőlt a meccs. A szünetben azt mondtam, hogy el kell kezdeni a jövőben gondolkodni, a szerdai meccset szem előtt tartva cseréltem, minden döntés azt szolgálta, hogy a következő bajnokin legyen több a csapat.

 

 

Eredmények, 16. forduló:

Diósgyőri VTK-Budaörsi SC 5-0 (3-0)
FC Ajka-Soroksár SC 1-2 (1-0)
BFC Siófok-Tiszakécskei LC 4-1 (0-0)
Aqvital FC Csákvár-Szentlőrinc SE 2-2 (0-0)
Pécsi MFC-III. Ker. TVE 0-1 (0-0)
Vasas FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Nyíregyháza Spartacus FC-Budafoki MTE 0-0
WKW ETO FC Győr-Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-0)
Szolnoki MÁV FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-2 (0-1)
Kecskeméti TE Hufbau-Dorogi FC 2-0 (0-0)

 

Az élcsoport állása:

1. Vasas 33 pont, 2. DVTK 32 (31-16), 3. Kecskemét 32 (25-13)  … 17. Budaörs 15

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.