Nemzetközi kibertámadás érte a MediaMarktot

Nemzetközi kibertámadás érte a MediaMarkt áruházláncot, a MediaMarkt anyavállalata belső és külső szakértőkkel, valamint a hatóságokkal együttműködve elemzi az esetet és méri fel a károkat, a MediaMarkt Magyarország leállította a webáruházát, a www.mediamarkt.hu weboldalt – közölte a vállalat.

 

 

A tájékoztatás szerint a MediaMarkt munkatársai nagy erőkkel dolgoznak a támadás következményeinek mielőbbi elhárításán. A webáruház újraindításáig a MediaMarkt az áruházakban tudja kiszolgálni a vásárlókat.

A kibertámadás okozta technikai kihívások miatt az áruházakban elérhető szolgáltatások is érintettek, erről bővebb felvilágosítást az áruházak tudnak adni.

Az online és a fizikai áruházakban vásárolt termékek indokolt esetben történő visszavétele az áruházakban továbbra is lehetséges, azzal, hogy a vételárat a kibertámadás következményeinek elhárítása után tudja a cég a vásárlóinak visszafizetni. Amint a rendszerek megfelelően működnek, visszatér a normál vevőszolgálati folyamat.

A kibertámadás érintette a rendelésfeldolgozó rendszereket is. Emiatt a támadást megelőzően rögzített és visszaigazolt megrendelések feldolgozásában is késedelemmel kell számolni. Amint a kiszolgáló rendszerek újra működnek, minden érintett vevő elektronikus üzenetben kap tájékoztatást a várható szállítási időpontról.

Amint a szolgáltatások helyreállnak, a MediaMarkt Magyarország azonnal tájékoztatja a nyilvánosságot, vizsgálati okokból jelenleg nem tudnak további tájékoztatást adni – közölték.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.