Budaörsi sikerek – Világkupa elsők és VB-másodikok lettek az illyéses diákok

(Budaörs, 2021. november 6. – Budaörsi Infó) A budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákjai ismét taroltak. 

 

 

Szőke Kitti (9.c) és Kovács Kornél (11.a) az október 17-én Krakkóban megrendezett akrobatikus rock and roll Világkupán első helyezés értek el, majd egy héttel később az ukrajnai Világbajnokságon a dobogó második fokára állhattak fel.

 

 

 

 

A WRRC, a nemzetközi akrobatikus rock and roll szövetség igyekszik behozni az elmúlt évben történt lemaradást, így ebben a félévben egymást érik a nemzetközi versenyek. A következő állomás Krakkóban volt 2021. október 16-17. között.

A táncosok 16-án a Children, Juveniles, Main Class Free Style világkupán, Junior páros formációs világbajnokságon, 17-én pedig a Junior, Main Class Contact Style és Junior lányformációs világkupán mérethették meg magukat.

A junior páros kategóriában szoros verseny volt a két magyar páros között, végül most fordított sorrendben álltak a dobogóra, mint múltkor Grazban, hiszen most Kovács Kornél és Szőke Kitti (Tornádó Hungary TSE – Fanatic TSE) szerezték meg az első helyet, és Ancsák Attila és Ökrös Júlia (Rock and Magic SE) álltak fel a 2. helyre.

 

 

kovacskornel_szokekitti

 

Gratulálunk! 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.