Kivágták a díszalmafákat a Kálvária téren – A közterületre inkább illő fákat fognak a helyükre ültetni

(Budaörs, 2021. október 28. – Budaörsi Infó) 2021. október 26-án meghökkentő dologra lettünk figyelmesek. Kivágták a három árnyékot adó gyümölcsfát a Kálvária téren, a szökőkútnál lévő padok mögül.

 

 

A favágási munkát felügyelő BTG-s illetékes a helyszínen a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a fák kivágását az önkormányzat rendelte el és azért került rá sor, mert megbetegedtek és reklamációk is voltak a környékbeliektől az elhullott gyümölcs miatt, de a közterületre inkább illő fákat fognak a helyükre ültetni.

Beszéltünk egy környékbeli lakossal is, aki elmondta hogy számára nagy szomorúság volt, amikor meglátta, hogy mi történt. Véleménye szerint ezért kellett mennie a fáknak, mert a gyerekek mindig bedobálták a gyümölcsöt a szökőkútba, és sok gond volt a takarítással is.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere az egyik közösségi csoportban megadta a választ a kérdésre, ami mindenkit foglalkoztat, hogy mégis mi volt a baj a fákkal és hogyan tovább.

Posztjában azt írta, hogy három darab díszalmafa került kedden kivágásra, azért mert betegek voltak és a főkertész asszony rendelte el az azonnali kivágásukat, mert attól tartottak, hogy más fákra is átterjedhet ez a betegség.

Információi szerint novemberben kezdődik a fásítási program, és a főkertész asszony azon dolgozik, hogy tájba illó és jól kezelhető fák legyenek kiültetve.

 

 

wtvalasza_favagas

 

 

favagas_kalvariadomb

 

favagas_kalvariadomb7

 

favagas_kalvariadomb6

 

favagas_kalvariadomb5

 

favagas_kalvariadomb9

 

favagas_kalvariadomb4

 

 

 

UPDATE!

 

További részletek, hivatalos információk érkeztek a cikkünk megjelenése után:

 

Gömbkőrist ültetnek a Kálvária dombnál kivágott három fa helyére

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.