100 év kincsei egy árverésen – Jótékonysági aukció Budaörsön

(Budaörs, 2021. október 24. – Budaörsi Infó) 2021. május 5-én elhunyt Budaörs egyik legidősebb lakója, Schmidt József. Özvegye jótékonysági árverésen keres új gazdát hagyatékának. 

 

 

Jóska, ahogy mindenki hívta, 100 éves volt. 1994-ben alapította a Budaörsön még most is működő Seneca Közhasznú Alapítvány a Dadogókért nevű civil szervezetet. Kevesen tudják róla, de ő a magyarországi logopédia névtelen mecénása.

Rengeteg munkával, ötletekkel és pénzügyi segítséggel is támogatta a Seneca máig prosperáló működését, mindezt a háttérből, szerényen.

 

 

balaseszteresferje

 

Az Alapítvány célja a beszédfogyatékosok segítése, a velük szemben sokszor tapasztalható társadalmi előítéletek, intolerancia csökkentése, megszüntetése. A különböző terápiás lehetőségek felkutatása, kidolgozása, elterjesztése.

Az Alapítványnak fizetett alkalmazottja nincs, feladatát önkéntesek bevonásával látja el, bevétele kizárólag az adózók felajánlott 1%-ából, adományokból és pályázatokon elnyert támogatásokból származik.

A szervezetet jelenleg az elhunyt felesége, Balás Eszter vezeti, akiről már többször olvashattak hírportálunkon.

 

 

arpadutcaiiskola_balaseszter_erzekenyitoprogram (5)

 

Az alapító szenvedélye volt a régiségek gyűjtése. Végakaratával összhangban özvegye jótékonysági árverésre bocsátja a sok év alatt felhalmozott emlékeket, kincseket. Szeretné, ha valakiknek még sok örömet okoznának férje becses kincsei, a családi házukban lévő régi tárgyak.

 

 

hagyatekbalaseszter

 

A Műgyűjtők Háza internetes aukcióján lehet majd hamarosan, még Karácsony előtt! – ezekre a tárgyakra licitálni. A szerencsések a valódi értéküknél sokkal alacsonyabb áron kifinomult ízléssel válogatott, becses műkincsek boldog birtokosai lesznek.

A befolyt összeg a Seneca Alapítványt fogja támogatni, hogy minél több emberen tudjanak segíteni.

Balás Eszter a Budaörsi Infónak elmondta, nem az a célja, hogy megváljon az emlékeitől, hiszen a legkedvesebbeket meg is tartja, hanem hogy másoknak is örömet szerezhessen velük.

 

 

hagyatekbalaseszter4

 

„A hétvégén összecsomagoltuk az apróbb régiségeket: porcelánokat, festményeket, ezüst tárgyakat stb.., de még nagyon sok feladat van hátra. Az antik bútorok és szőnyegek is hamarosan elhagyják a házat.

Egy online árverésen lehet majd megszerezni ezeket a kincseket. Bízom benne, hogy jó helyre fognak kerülni.

Mivel korábban a férjem is eredményesen szervezett meg egy hasonló hagyatéki árverést, meggyőződésem, hogy büszke lenne rám, örülne ennek a kezdeményezésnek és szurkolna a sikernek.

Előre is nagy köszönet minden segítőnknek.”

 

 

hagyatekbalaseszter2

 

Amint tudunk majd pontos részleteket az aukcióról, megosztjuk majd olvasóinkkal, de előreláthatólag még ebben az évben sor kerül rá.

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.