Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára

Péntek délelőttre sajtótájékoztatót hirdetett meg Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, miután csütörtökön olyan értesülések jelentek meg a sajtóban, hogy a főpolgármester és a stábja a visszalépéséről tárgyalt az őt támogató pártokkal.

 

“Némi mérlegelés után bejelentem, hogy a miniszterelnöki kampányomat befejezem, és arra kérem az engem támogatókat, hogy az előválasztás második fordulójában Márki-Zay Pétert támogassák.”– közölte Karácsony Gergely a Márki-Zay Péterrel tartott közös sajtótájékoztatójukon péntek délelőtt.

A főpolgármester a bejelentést követően Márki-Zay Pétert méltatta, majd arról beszélt, hogy egyrészt könnyű volt neki ezt a döntést meghoznia, másrészt pedig nehéz. Azért is nehéz ez a döntés, mert egy olyan jobbközép politikust fogok támogatni akivel érdemi vitáink vannak – mondta Karácsony Gergely.

“Arra a belátásra jutottam tegnap 11 óra tájba, hogy ha ezt nem lépem meg, akkor Orbán Viktor marad a miniszterelnök”– jelentette ki Karácsony, aki súlyos áldozatnak nevezte a tettét. De hozzátette, hogy aki nem hoz áldozatot, az nem hazafi. Karácsony megjegyezte azt is, hogy teljesen elkötelezettek az ellenzéki összefogással kapcsolatban, de túl kell lépni azon a politikai versengésen, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor csatája zajlik.

Márki-Zay Péter történelmi pillanatról beszélt, és hozzátette, hogy nagyon hálás Karácsony Gergelynek. Elmondta, hogy még ha ez úgy is tűnt kívülről, hogy ez egy játék volt kettejük között, nem így volt. Szerinte ez volt az egyetlen helyes döntés. Márki-Zay szerint Karácsony ma bebizonyította, hogy a haza számára mindennél fontosabb.

Márki-Zay szerint Orbán is látja, hogy ő a legnagyobb ellenfele, és előrevetítette, hogy mi lesz a következő időszakban.

„Leszek én minden. Karácsony Gergellyel mi arról beszéltünk, hogy melyikünk megy a vágóhídra. Pontosan tudják, hogy mire képes ez a maffiaállam. Engem le fognak támadni, hogy nem leszek hiteles képviselője a baloldalnak.” – mondta Márki-Zay, aki azt várja, hogy a kormányközeli média majd azt próbálja elérni, hogy az emberek Dobrev Klárára szavazzanak, mert ez a Fidesz érdeke.

Az önök egyetlen reménye sajnos ma én vagyok – állítja Hódmezővásárhely polgármestere.

Továbbra is arra számít, hogy az előválasztást megpróbálják meghekkelni, „így az egyetlen remény, hogy aki tisztességes Magyarországot akarnak vasárnaptól szombatig le kell szavazni rám.”

 

karacsony_zay

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.