Sütés-főzés kreatívan Géczy-Gaál Szilvivel – Sopszka saláta, ahogy én készítem

(Budaörs, 2021. július 31. – Budaörsi Infó) Minden kerti partira, grillezésre kell egy szuper saláta. Ez az általam készített „álsopszka” saláta nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, finom ezért mindenki szereti. Jól áll bármilyen sült husihoz vagy grill kolbászhoz ugyanakkor egy szelet pirított kovászos kenyéren is pompás. Amit én elhagyok az eredeti bolgár sopszkából – az a paprika és juhsajt, mert nem szeretem egyiket sem és helyette teszek bele csicseriborsót, szárzellert és egy pici mentával bolondítom meg.

 

 

Hozzávalók:

– 10 db kis uborka vagy 2 db kígyóuborka
– 6-7 db paradicsom
– 2 fej lilahagyma
– 3 szál zeller
– 2 ek borecet v almaecet
– 1 nagy csokor friss petrezselyem és 2 szál friss bazsalikom vagy 2 szál friss menta
– 4 ek puha főtt csicseriborsó
– olivaolaj + só

 

Minden hozzávalót egészen kis kockákra vágok. Összekeverem az olívaolajjal, borecettel, sóval és jó sok apróra vágott friss zöldfűszerrel.

A petrezselymet kiegészítem vagy a bazsalikom vagy a menta apróra vágott leveleivel, ettől igazán különleges és izgalmas íze lesz a salinak.

Ha van idő még 1 órát hűtőbe teszem, ahol szuper gyorsan összeérik, finom levet ereszt. Ha nincs idő, mert már a grillen van a husi és mindenki éhes, rögtön is lehet tálalni.

Persze fel lehet még turbózni: az általam kihagyott paprikával, zöld vagy fekete olivabogyókkal, juh- vagy fetasajttal.

 

sopszkasalata2

 

Szép nyarat és jó étvágyat!

Géczy-Gaál Szilvia

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.