Csütörtökön pár fokkal visszaesik a hőmérséklet

Csütörtökön pár fokkal visszaesik a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

Veszélyjelzésük szerint a hőség miatt csütörtökre egy megyére sem adták ki a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben várható, hogy a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakul.

Budapestre, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Kiemelték azt is, hogy csütörtök hajnalban a délkeleti területeken is kialakulhatnak zivatarok, majd napközben a zivatartevékenység fokozatosan az ország északkeleti részére korlátozódik. Emiatt Budapestre, Pest, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre.

Az országos előrejelzés szerint csütörtök hajnalban 15-23, délután 30-36 fok várható. A jelenlegi prognózis szerint péntekre ismét kiadhatnak harmadfokú figyelmeztetést is a hőség miatt.

A tartós hőség miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos péntek éjfélig rendelte el harmadfokú intézkedését, a hőségriadót.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.