Budaörsi sportolók az olimpián – Póta Georgina kiesett az asztaliteniszezők női versenyéből

(Budaörs, 2021. július 25. – Budaörsi Infó) Madarász Dóra szombati búcsúja után vasárnap Póta Georgina is kiesett, így egyesben nem maradt versenyben női asztaliteniszező a tokiói olimpián. A Budaörsi Sport Clubtól Fazekas Mária és Póta Georgina tagja a magyar olimpiai asztalitenisz küldöttségnek.

 

 

A gyermeke tavalyi születése miatt hosszú időt kihagyó Pótának az első fordulóban nem kellett mérkőznie, a második körben pedig verhetőnek tűnő ellenfelet kapott a svájci Rachel Moret személyében.

A találkozó első két szettjében kiélezett csatát vívtak a felek, ám mindkét szakasz végjátékában Moret koncentrált jobban. A harmadikban Póta jól kezdett, 6-4-re is vezetett, utána viszont elveszítette a “fonalat”, így a svájci egy lépésre került a sikertől.

A kétszeres Európa-bajnok magyar a negyedik szettben jó játékkal szépített, az ötödiket viszont nagyon rosszul kezdte. Moret ez utóbbiban már 8-1-re elhúzott, riválisa azonban nem adta könnyen magát, felzárkózott, sőt, 9-9-nél utolérte a svájcit, aki azonban a következő két pontot megnyerte, ezzel pedig a mérkőzést is.

 

 

pota_georgina_aztalitenisz2_2021jul25_olimpia

 

A 36 éves magyar játékos a meccs után elmondta, szomorú, mert svájci ellenfelét meg kellett volna vernie, ugyanakkor biztató elemek is voltak a játékában, aminek örül.

„Attól még, hogy elmentem egy évre, szültem egy gyereket, szeretnék visszatérni. Minden erőmmel azon vagyok, ezt szeretném, ameddig lehet” – mondta az M4 Sportnak.

Póta Georgina még a női csapatversenyben is érdekelt lesz.

A nőknél nem maradt versenyben magyar egyesben, férfi egyesben viszont Majoros Bence a szombati sikere után hétfőn, a második fordulóban lesz érdekelt a dán Jonathan Groth ellen.

 

Eredmény, női egyes, 2. forduló:

Rachel Moret (svájci)-Póta Georgina 4-1 (9, 12, 7, -7, 9)

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.