Pályázat villámvédelmi rendszerek korszerűsítésére, szabványosítására Budaörsön

(Budaörs, 2021. július 16. – Budaörsi Infó) Az iparosított technológiával épült társasházak villámvédelmi rendszerei korszerűsítésének, szabványosításának támogatására pályázatot hirdet Budaörs Város Önkormányzata.

 

 

Budaörs Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a Képviselő-testület 9/2021. (VI.30.) ÖKT számú határozata alapján pályázatot hirdet az iparosított technológiával épült társasházak villámvédelmi rendszerei korszerűsítésének, szabványosításának helyi támogatására.

 

I. A támogatás formája és célja

A támogatás formája utólagos finanszírozású, vissza nem térítendő támogatás, amelynek célja az iparosított technológiával épült társasházak villámvédelmi rendszerei korszerűsítésének, szabványosításának támogatása.

A pályázat szempontjából iparosított technológiával épült lakóépületeknek minősülnek a panel, blokk, alagútzsalu ill. öntött technológia felhasználásával, vasbeton vázas és egyéb iparosított technológiával készült épületek.

 

II. A pályázók köre

A felhívásra pályázatot a Budaörs Város közigazgatási határain belül elhelyezkedő, iparosított technológiával épült társasházak, lakásszövetkezetek nyújthatnak be. Minden pályázó csak egy pályázatot nyújthat be.

 

Nem nyújtható támogatás:

a) annak a természetes személynek vagy szervezetnek, aki (amely) az államháztartásról szóló törvényben meghatározottak szerint nem lehet támogatási jogviszonyban kedvezményezett;

b) annak a szervezetnek, amely nem felel meg a rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményének;

c) annak a szervezetnek, amely a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló törvényben foglalt közzétételi kötelezettségének nem tett eleget;

d) annak a szervezetnek, amely a nemzeti vagyonról szóló törvény szerint nem minősül átláthatónak;

e) annak a szervezetnek, amely jogerős végzéssel elrendelt felszámolási, csőd-, végelszámolási, vagy egyéb – a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott – eljárás alatt áll;

f) annak a természetes személynek vagy szervezetnek, akinek (amelynek) esedékessé vált és meg nem fizetett adótartozása – ideértve az önkormányzati adóhatóság hatáskörébe tartozó adókat is – , valamint járulék-, illeték- vagy vámtartozása van;

g) annak a szervezetnek, amely nyilvántartásba vételére, vagy beszámolójának elfogadására és letétbe helyezésére vonatkozó jogszabályi kötelezettségének nem tett eleget;

h) annak a természetes személynek vagy szervezetnek, aki (amely) a támogatási döntés tartalmát érdemben befolyásoló valótlan, hamis vagy megtévesztő adatot szolgáltatott vagy ilyen nyilatkozatot tett;

i) annak a természetes személynek vagy szervezetnek, akinek (amelynek) a külön rendeletben vagy pályázati kiírásban meghatározott mértékű saját forrás nem áll rendelkezésére, továbbá azt nem igazolja, vagy arról nem nyilatkozik;

j) annak a természetes személynek vagy szervezetnek, aki (amely) az e rendeletben, külön rendeletben vagy pályázati kiírásban meghatározott nyilatkozatokat nem teszi meg, dokumentumokat nem nyújtja be, vagy a megtett nyilatkozatát visszavonja,

k) annak a természetes személynek vagy szervezetnek, aki (amely) az Önkormányzat által a támogatási döntést megelőző három éven belül nyújtott támogatással összefüggő beszámolási kötelezettségének határidőben nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, a támogatás visszafizetésére kötelezték.

 

III. A támogatott tevékenységek köre

A pályázat keretein belül kizárólag iparosított technológiával épült társasház villámvédelmi rendszereinek korszerűsítése, szabványosítása támogatható.

A munkálatok előkészítése (pl. tervezés, felmérés) önállóan nem, csak a kivitelezést is magába foglaló projekt részeként támogatható.

Pályázni csak a kereskedelmi forgalomból beszerzett új berendezések és anyagok felhasználásával történő munkavégzéssel lehet.

 

IV. Pályázattal elnyerhető támogatás formája és mértéke

A pályázattal elnyerhető támogatás utólagos finanszírozású, vissza nem térítendő támogatás, amely az Önkormányzat által meghatározott keret erejéig nyújtható. A támogatás mértéke a teljes elszámolható beruházási költség 50%-a, de legfeljebb 500.000 Ft.

Az önrész a teljes elszámolható beruházási költség önkormányzati támogatással nem fedezett része, amelyet a pályázónak kell biztosítania. A pályázónak legalább a teljes elszámolható beruházási költség 50%-ának megfelelő, vagy ha az az 1.000.000 Ft-ot meghaladja, a maximálisan nyújtható 500.000 Ft-os támogatás feletti összeggel kell rendelkeznie önrészként.

Az önrész lehet készpénz, bankbetét, hitel, vagy hitelígérvény, vagy más forrásból kapott támogatás.

Ha a pályázónak a támogatásból finanszírozott projekttel kapcsolatban nincs ÁFA visszaigénylési jogosultsága, akkor a támogatás számításának alapja a projekt ÁFÁ-val növelt, bruttó elszámolható költsége.

Ha a pályázó ÁFA visszaigénylésre jogosult, akkor a támogatás számításának alapja a beruházás nettó elszámolható költsége.

A támogatás céljára igénybe vehető keret összeg 10.000.000 Ft, amely Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének Budaörs Város Önkormányzata 2021. évi költségvetéséről szóló 7/2021.(II.26.) önkormányzati rendelete 7/a mellékletének „5. Iparosított technológiával épült társasházak villámvédelmi rendszerének korszerűsítésére nyújtott pályázati támogatás” megnevezésű során rendelkezésre áll.

 

A pályázatról bővebb információt találnak ide kattintva.

 

 

(Budaörsi Infó/budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.