Három nap alatt 20 fővel, 285 utcában, 60 tonnányi zöld hulladéktól szabadította meg Budaörsöt a BTG

(Budaörs, 2021. június 24.  – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünben írtunk a budaörsi szemétszállítási anomáliákról és arról is, hogy körvonalazódik a megoldás a problémára. A hétvégén a helyi BTG munkatársai akcióba is léptek. Az üggyel kapcsolatban Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere nyilatkozott a Budaörsi Infónak. A város kompromisszumos ajánlatának köszönhetően június 21-én, délután 4 órára Budaörs zöldhulladék-mentes övezetté vált.

 

 

Előző cikkünkből értesülhettek arról, hogy az érintett felek találkozóra hívták az NHKV vezetőjét, hogy megoldásokat keressenek.

Az elmúlt héten ez a találkozó létre is jött Budaörsön. Az NHKV vezetője, a BTG munkatársa, Érdről Csőzik László polgármester, az ÉTV vezetője, Budaörs polgármestere, jegyőze és műszakvezetője vettek részt rajta.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármester a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az ígéret az, hogy július 1-től új finanszírozási rend lép életbe az NHKV részéről.

„Nem lesz finanszírozási korlát a zöld hulladéknál. Az ÉTH vezetője ígéretet tett, hogy készítenek egy tájékoztatót arról, hogy hogyan fogják elszállítani a zöld hulladékot a jövőben.” – jelentette be a polgármester.

Közben az elmúlt hétvégén Budaörs javaslatának megfelelően a BTG elszállította a felhalmozódott zöld hulladékot. Ezt felesben finanszírozta a város az ÉTH-val. Erre a kompromisszumra jutottak a helyzet megszüntetése érdekében.

 

 

zoldhulladek3

 

A Budaörs szerte felhalmozódott zöld hulladék elszállításához a BTG köztisztasági csoportjának június 19. és 21. között (szombaton, vasárnap és hétfőn) nagyszabású akciót kellett lebonyolítania.

A cég hat járattal, multiliftes szállítójárművel, locsolóautóval és több mint 20 fővel látott neki, hogy a Budaörs családi házas övezetét alkotó 285 utcát végigjárja, és a több hete szállításra váró zöld zsákoktól, ágkötegektől, gallyhalmoktól megszabadítsa a közterületeket – tudtuk meg a BTG munkatársától.

„Az óriási forróságban munkatársaink az összes fellelhető zöld hulladékot begyűjtötték és elszállították, mintegy 60 tonna mennyiségben. Június 21-én, délután 4 órára Budaörs zöld hulladék-mentes övezetté vált. Köszönet minden résztvevő kollégának a hősies helytállásért!” – mondta el a BTG munkatársa.

 

 

zoldhulladek

 

Wittinghoff Tamás polgármester a Budaörsi Infónak megjegyezte, hogy reméli, ezzel megoldódik rövidtávon a kérdés, viszont ettől még természetesen vizsgálni fogják, milyen alternatíva jöhet szóba hosszú távon, ha az ÉTH nem tud megbirkózni a feladattal.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.