Asztalitenisz Eb – Jó formában várja a rajtot a magyar csapat

(Budaörs, 2021. június 17. – Budaörsi Infó) Jó formában várják a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokság jövő keddi rajtját a magyar játékosok, akik – a két szövetségi kapitánnyal egyetértésben – az olimpia előtti főpróbának is tartják az eseményt.

 

 

Szudi Ádám, aki vegyes párosban szerzett kvótát az ötkarikás játékokra, a szerdai sajtónyilvános edzésen azt mondta az MTI-nek, hogy a korábbi vállsérülése rendbe jött, és most már teljes erőbedobással tud készülni.

“Pár hetet szenvedtem az európai olimpiai selejtezőn elszenvedett sérülésemmel, de most már szerencsére alakul a formám” – fogalmazott a 25 éves játékos. – “Vegyes párosban ez lesz az utolsó felkészülési állomásunk az olimpia előtt, egyesben és párosban pedig világversenyként tekintek az Eb-re, amit nagyon várok már.”

A célokról szólva Szudi annyit mondott, hogy szeretné kihozni magából a maximumot, de hogy a sérülése után ez mire lesz elég, azt nem tudja megjósolni. Annyit azért hozzátett, hogy mivel párosban Pergel Szandrával, illetve Ecseki Nándorral kiemeltek lesznek, titkon reménykednek az éremszerzésben.

 

A kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina is jó formában érzi magát, ahogy az MTI érdeklődésére fogalmazott, “egyben vagyok”, s mint mondta, jót tett neki az elmúlt hetek sorozatterhelése.

 

 

asztalitenisz_eb_2016_okt_pota_georgina_bp

 

“A múlt hétvégi Extraliga négyes döntő után két napot pihentem, most kezdtem el újra edzeni” – árulta el a bajnoki címét megvédő Budaörs játékosa.“Az Eb jó felkészülés lesz az olimpiára a család és a pingpong szempontjából is.

Most bő egy hétre itthon hagyom a kislányomat, Reginát, kicsit izgulok, hogy hogyan fog a dolog működni, de remélem, hogy minden rendben lesz.”

Sportszakmai szempontból Póta Georgina megemlítette, hogy gyermeke születése és a koronavírus-járvány miatt neki gyakorlatilag egy év kimaradt, csak március óta játszik rendszeresen.

“Egyesben és párosban is indulok az Eb-n, ami mindig is a szívem csücske volt, mert nekünk itt van reális esélyünk jó eredményeket elérni. Most a hagyományokkal ellentétben egy jobbkezes játékossal, a holland Britt Eerlanddal indulok párosban, ez furcsa lesz, kíváncsi vagyok, hogy fog működni. Egyéniben pedig, ahogy mindig is, megpróbálok érmet szerezni” – mondta a 36 éves asztaliteniszező, aki tagja a tokiói olimpián induló magyar női csapatnak.

 

Az ugyancsak kvótás Majoros Bence családi okok miatt kihagyja a kontinensviadalt – tájékoztatott Muskó Péter, a férfiválogatott szövetségi kapitánya.

 

A magyar Eb-keret:

férfiak: Szudi Ádám, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás

nők: Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Imre Leila, Bálint Bernadett

mti

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.