ÚJRATERVEZÉS – Ritmikon feat. Meggyes Ádám LIVE STREAM koncert

(Budaörs, 2021. június 15. – Budaörsi Infó) Újratervezés címmel 2021. június 25-én ingyenes live stream koncert lesz Budaörsön. 

 

 

Fellépő: Ritmikon feat. Meggyes Ádám

Az improvizációs zenét játszó Ritmikon zenekar új projektjét láthatjátok idén júniusban!

A live stream koncert alapja, hogy régiből varázsoljon újat, autentikus dallamokból, autentikus hangszerek segítségével kerekítsen mai ritmusokat.

A négyfős Ritmikon ezen az estén kiegészül Meggyes Ádám (Irie Maffia, NART Orchestra, Los Orangutans stb.) által, erre az alkalomra összeálló kamarazenekarral: különleges találkozásból egy garantáltan izgalmas zenei élmény vár a nézőkre!

 

A koncert ingyenesen megtekinthető a JMMH és a Ritmikon Facebook oldalán.

 

RITMIKON tagjai: 

Bodnár Gábor

Gyaraki Károly

P. Oláh Gábor

Tihanyi György

 

A négytagú Ritmikon 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy a szabad improvizáció, az együtt zenélés öröme által kalauzolja a hallgatóságot az ősi időkbe, különböző népek ritmusaiba, instrumentális zenei világába. A Ritmikon (Rhythmicon vagy Ритмикон) eredetileg a Leon Theremin alkotta ritmusgép neve, ami a világ első elektronikus dobgépe volt 1932-ben. Nevükhöz híven zenéjük lényege a ritmus, és improvizáció.

Hangszereik: djembe, darbuka, konga, sámándob, doromb, didgeridoo, indiánfurulya, hulusi, stb.., és szinte bármi, ami hangot ad.

Műfaj: stílus-egyveleg, improvizatív instrumentális világzene, az ambienttől és a downtempótól a goán át a drum&bass-ig népzenei motívumokkal a világ különböző tájairól.

 

 

MEGGYES ÁDÁM

1983-ban született Budapesten. Klasszikus zenei tanulmányait a Budaörsi Zeneiskolában kezdte trombita szakon, majd a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta. A középiskolai évek alatt ismerkedett meg a jazz-zenével, mely annyira felkeltette érdeklődését, hogy átiratkozott a Kőbányai Zenei Stúdióba, majd a Csepeli Jazz Konzervatóriumba. Középiskolai tanulmányai után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-trombita szakára.

Zeneszerzés: A nagyzenekari felállásokhoz való vonzalma hatására elkezdett autódidakta módon hangszerelést és zeneszerzést tanulni, melynek eredményeként Double Q című szerzeménye 2009-ben III. helyezést ért el az Magyar Jazz Szövetség Big Band Zeneszerzés és Hangszerelés Versenyén. 2013-ban digitális formában megjelenik három számos szerzői big band EP-je.

Ezt követően kezd big band és szimfonikus hangszereléseket készíteni pop zenekarok számára, melyeket a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara rögzít és ad elő.

Közben megírja első fúvószenekari darabját a „The Valley”-t és első szivtjét szimfonikus zenekarra a „Hammer”-t. A „The Cabinet of Dr. Caligari” című film teljes hosszára írt zenéjében az avantgarde-, mainstream-, és populáris műfajok keverednek úgy, hogy a film vizuális vetítésével egy időben szólaltatható meg a színpadon a zene élőben. 2017-ben megalapítja saját avantgarde szeptetjét a Kézműves Kultúrát, mellyel saját kompozícióit adják elő, melyben a szabad improvizációt-, és szemléletet ötvözik a klasszikus zene és modális jazz kompozíciós technikáival. 2020-ban R.E.C. című darabját díjazták a Művészetek Palotája Zeneműpályázatán Jazz-nagyzenekari mű kategóriában.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.