Földi szúnyoggyérítés lesz ma Budaörsön

(Budaörs, 2021. június 10. – Budaörsi Infó) 2021. június 10-én földi szúnyoggyérítést végeznek Budaörsön a szakemberek. 2021-ben is folytatódik a kizárólag szúnyoglárvákat célzó, biológiai gyérítés is Budaörsön, amely június harmadik hetében veszi kezdetét, a vizes tenyészőhelyek kezelésével.

 

 

A település területén földi úton történő szúnyoggyérítést végeznek a szakemberek.

A kezelés pontos időpontja: 2021.06.10. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a védekezés 2021.06.11-12-én, ugyanebben az időben történik.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

 

 

szunyoglarvak

 

 

A lakosság részére javasolt intézkedések:

 

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák.

A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

 

szunyog

 

(Budaörsi Infó / budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.