Ultimátum a polgármestertől az ÉTH-nak – A válaszukból kiderül, hogy miért nem szállítják el a zöldhulladékot Budaörsön

(Budaörs, 2021. június 9. – Budaörsi Infó) Legutóbbi szemétszállítással kapcsolatos cikkünkben arról számoltunk be olvasóinknak, hogy az elmúlt időben volt Budaörsön olyan utca, ahol a háztartási hulladékot egy hetes késéssel szállították el, de a zöldhulladékhoz nem nyúltak. Az RTL Klub Híradója is külön riportban foglalkozott az üggyel. Wittinghoff Tamás polgármester ultimátumot adott a szolgáltató érdi cégnek a rengeteg lakossági panasz miatt. A válasz a szolgáltatások akadozására ezúttal más volt mint korábban.

 

 

Már többször számoltunk be hulladékszállítási problémákról Budaörsön. Amióta az állam kivette a város kezéből (BTG) a szolgáltatást egyre csak sokasodnak a gondok. Az elmúlt hetekben is ettől volt hangos a közösségi média, mert újra több utcában nem vitték el időben a szemetet vagy a zöldhulladékot.

 

 

szemetszallitas

 

 

A múlt héten a háztartási szemetet a lakosok nagy megkönnyebbülésére elszállították, viszont a zöld zsákokban kihelyezett zöldhulladék még mindig az utcákon hever a legtöbb helyen.

 

 

zold_hulladek_budaors_2021majus28

 

 

A témával kapcsolatban az RTL Klub-nak Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere azt nyilatkozta, hogy levélben felkereste a szolgáltatót és azt kérte tőlük, hogy rendeljék meg a budaörsi cégtől (BTG), hogy a zöld zsákokat gyűjtsék be, hogy végre ez a probléma megoldódhasson.

A polgármester azt is elmondta, hogy amennyiben ez nem történik meg, abban az esetben a város nem fogja leigazolni az ÉTH-nak, hogy elvégezték a munkát.

Az érdi ÉTH szemétszállító cég vezetője Csókai Viktor erre az ultimátumra úgy reagált, hogy a cégük rendszeresen begyűjti a zsákokat, de a város adottságai miatt ez többletmunkát jelent, ami meghaladja azt a határt, ami a cégük kapacitásába belefér.

„Jeleztem Budaörs Önkormányzatának, hogy képes vagyok ennek az összeszedésére, viszont ez a rengeteg munka olyan plusz költség, amit az ÉTH mint gazdasági szervezet már nem tud elvállalni anélkül, hogy deficitet termelne magának.” – mondta el a cégvezető az RTL-nek.

 

Vagyis ez azt jelenti magyarul, hogy plusz költséggel járna a zöldhulladék elszállítása a budaörsiek előre kifizetett díjain felül!

Kíváncsian várjuk a további információkat és fejleményeket, viszont már legalább azt megtudhattuk, hogy miért akadozik a zöldhulladék elszállítása. Eddig leginkább az elromlott autókra hivatkoztak, amiket nem tudnak megjavíttatni.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.