Koronavírus – Operatív törzs: már 12 állammal kötött megállapodást Magyarország a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról

Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelő operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese az online sajtótájékoztatón.

 

 

Kiss Róbert közölte: a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik ütemével összhangban folyamatosan változnak a Magyarországra történő beutazás szabályai.

A Magyarországra személyforgalomban történő beutazási korlátozások nem vonatkoznak arra az emberre – és a felügyelete alatt álló kiskorúra -, akinek olyan ország által kiállított védettségi igazolása van, amellyel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, vagy amelynek a védettségi igazolását Magyarország egyoldalúan elismerte – mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert hozzátette: a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodások kiegészülnek a Ciprusi Köztársasággal kötött kétoldalú megállapodással.

Kiemelte: Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, ebből három – a Horvát Köztársaság, a Szerb Köztársaság és a Szlovén Köztársaság – szomszédos ország.

Kiss Róbert bejelentette azt is, hogy legközelebb pénteken tart sajtótájékoztatót az operatív törzs. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.