Felavatták a Budaörsi SC új stadionját

(Budaörs, 2021. június 7. – Budaörsi Infó) 2021. június 6-án, vasárnap a Pest Megyei Kupanap programjával avatták fel a labdarúgó NB II-ben szereplő Budaörsi SC új stadionját.

 

 

A kapunyitást követően a 8. LV Sport Pest Megyei Női Kupa-döntőre (Kék Duna SE – Tárnok KSK) került sor, ahol Tárnok 5:0-ra nyert. 
Ezután az ezüstérmek átadása következett a Budaörs női ¾ pályás csapata tagjai és vezetői számára (Pest megyei női bajnokság, Nyugati csoport).

 

 

noicsapat

 

 

Majd a 14. LV Sport Pest Megyei Kupa-döntő (UFC Gyömrő – CSO-KI Sport) következett. Döntetlent játszottak, így 11-es rugással zárták le a meccset, amiben Gyömrő hibázott. 

 

 

gyomro

 

 

Hat óra előtt a 8. Pest Megyei Női Kupa-döntő ünnepélyes díjátadásával folytatták a programot, majd pedig a 14. Pest Megyei Kupa-döntő ünnepélyes díjátadásával.

Közvetlenül a díjátadás után tűzijáték zárta a napot.

 

 

arokutcaistadion4

 

 

arokutcaistadion2

arokutcaistadion3

 

 

 


 

A projektről bővebben:

A Budaörs Árok utcai sporttelep területén egy II. osztályú füves centerpálya, egy II. osztályú műfüves tartalék / edző futball pálya, valamint az ezek kiszolgálására épült öltöző épület volt található, mely már régóta nem tudta kielégíteni a helyi labdarúgás igényeit.

A szakosztály egy korszerűbb, MLSZ előírásainak megfelelő sportcentrum kialakítását tűzte ki célul. Tavalyelőtt be is fejeződött két műfüves edzőpálya kialakítása és megpályáztak és elnyertek támogatást a centerpálya átépítésére az MLSZ I. osztályú minősítésnek megfelelően, a központi épület teljes átalakítására, mely magában foglalja az öltözők, kiszolgáló helységek és a fedett lelátók kialakítását, valamint futsal- / sportcsarnok építésére a téli felkészülés biztosítására.

 

 

bsc_sportpalya_latvanytervek23

 

 

Az új sportcentrum létrehozásának alapvető célja maga a futball és főként az utánpótlás fejlesztése. A terület megújításához alapvető igény az üzemeltetési költségek minimalizálása és a fenntarthatóság biztosítása, amit megújuló energiaforrások bevonásával szeretnének elérni.

A sportcentrummal kapcsolatos fejlesztési tervek egy nagy méretű PDF dokumentumban letölthetők ide kattintva.

A létesítmény felépítéshez az MLSZ elfogadta a TAO pályázatot, így az Önkormányzat segítségével és a TAO keretükbe utalt vállalkozói támogatásokból elkezdték az építkezést.

 


 

 

bsc_sportpalya_latvanytervek

bsc_sportpalya_latvanytervek2

 

 

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.