BKK: hétfőn kezdődik a pesti alsó rakpart felújítása

Hétfőn megkezdődik a tényleges, hónapokig tartó építkezés az Idősebb Antall József rakparton, ezért az Eötvös tértől a Margit hídig tartó útszakaszt vasárnap 23 órától lezárják a közúti forgalom elől – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 

A közlemény szerint a munka május utolsó hétvégéjén mintavételi fúrásokkal kezdődött, hétfőtől azonban már a bontást végző gépeké lesz a főszerep a Kossuth tér és a Margit híd között.

Az induló fejlesztés miatt a teljes útszakaszt lezárják a közúti forgalom elől az Eötvös tértől a Margit hídig. A június 5-6-ai hétvégi rakpartnyitás végével lép életbe az ideiglenes forgalmi rend – olvasható a közleményben.

Mint írták, ezen a hétvégén tehát még teljes egészében nyitva áll a gyalog vagy kerékpárral közlekedők előtt a Margit híd-Közraktár utcai rakpartszakasz, viszont a június 7. utáni hétvégéken északi irányban az utolsó akadálymentes be- és kijárat a Garibaldi utcai felhajtó lesz.

A BKK felhívta a figyelmet, hogy a kerékpárral vagy rollerrel közlekedők, illetve a babakocsival sétálók azt a felhajtót vegyék igénybe.

Az Országház északi oldalánál lévő, a rakpartra vezető lépcső is nyitva lesz, de csak gyalogosan, a Látogatóközpont és a Múzeumhajó megközelítésére lehet használni.

A BKK emlékeztetett, a rakpartok gyalogosbarát megújítását első lépésben a pesti alsó rakpart Kossuth tér és Margit híd közötti részén kezdik el.

Az Idősebb Antall József rakpart átépítésével egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja ezen a szakaszon. A projektnek köszönhetően megszűnnek a kihasználatlan burkolt felületek, amelyek feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes közterületeket – írták.

A lépcsős partfal megmarad, a Markó utcai rámpa támfala azonban beljebb kerül. A világörökségi védett látkép nem sérül, sőt az új járdának köszönhetően séta közben lehet majd gyönyörködni benne. Mindemellett zöldebbé válik a partszakasz, hiszen 35 fát telepítenek oda – olvasható a közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.