Június 4-én nyílt nap lesz az Országházban

A nemzeti összetartozás napja alkalmából 2021. június 4-én nyílt nap lesz az Országházban. Az érdeklődők 10 és 17 óra között megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. A belépés ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség. A nagy érdeklődésre való tekintettel sorban állás várható.

 

 

Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák, csomagok, illetve személyi sérülés okozására alkalmas tárgyak (bicska, kés, gázspray stb.) nem hozhatók be. Az Országház a védettségi igazolvánnyal (vagy applikációval) rendelkező személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára látogatható. Az épületben az orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező.

Idén hatodik éve kerül megrendezésre a Tér-Zene elnevezésű ingyenes, szabadtéri koncertsorozat a Kossuth téren. A rendezvény nyitányára június 4-én, pénteken 17 órakor kerül sor Pál István „Szalonna” és Bandája fellépésével.

A magyar törvényhozás ezer éve című kiállítás 9 és 16 óra között, az In memoriam 1956. október 25. emlékhely és kiállítás, valamint a Kőtár 10 és 17 óra között tekinthető meg. Az Új világ hajnalán – Tisza István című időszaki kiállítás előzetes regisztrációt követően 9 és 16 óra között látogatható.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.