Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Flick Euridyke: Csak pozitívan mindig!

(Budaörs, 2021. május 29. – Budaörsi Infó) A koronavírus-járvány sok budaörsi vállalkozás és vállalkozó életét is megnehezítette vagy lehetetlenítette el különböző mértékekben. A korábbi kezdeményezések mellett a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online társadalmi felelősségvállalásként nekik is szeretne segíteni, hozzájárulni a kilábaláshoz. Ennek érdekében korlátozott felületen a jelentkezők ingyenes megjelenést kaptak a Budaörsi Infó 10.000 példányban megjelenő nyomtatott változatában. Online cikksorozatunkban pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan érintette őket a járvány. Ebben a részben Flick Euridykével beszélgettünk. 

 

 

Flick Euridyke a Budaörsi Ingatlan Stúdióban dolgozik. Ezt a céget 1997-ben alapították. A nyitástól a mai napig változatlan tagokkal (Flick Gábor és Flick Euridyke), és változatlan  helyszínen  üzemeltetik, mint tulajdonosok.

Az Iroda a kezdetektől ugyanazon a helyen, Budaörs főútvonalán (Budapesti út 110.) 200 m-re a XI. kerület határától, jól látható és megközelíthető helyen parkolóóra mentes övezetben található.

Budaörs város Budapest fővárossal közvetlenül határos, az agglomerációs övezet egyik legdinamikusabban fejlődő települése.

„Én eredetileg a bankos szakmából szerettem bele az ingatlanos világba. Budapesten születtem, szüleimnek volt itt Budaörsön nyaraló telke, így kisbabaként is már Budaörsön szerettem lenni, gyerekkoromat a kertben játszadozva töltöttem. 1997-ben alapítottuk az ingatlanos  cégünket.

Bankban dolgoztam, majd  a kislányom születése után a saját cégben ingatlanosként.”

 

Miért ezt a pályát választottad? Mi fogott meg, mi motivált?

„Azért választottam ezt a pályát, mert mindig is érdekelt, hogy segítsek az embereknek. Ez egy bizalmi szakma, mi azért tudtunk már lassan 25 éve itt a piacon megmaradni, mert elsődleges szempont nálunk a tisztesség, becsületesség, szakmaiság.

Soha nem adtuk el a becsületünket, a gyors meggazdagodás reményében.

Az elégedett ügyfél a legjobb reklám  és számunkra mindig fontos volt, hogy hosszútávon gondolkodunk és szeretünk az ügyfeleinkkel jó érzéssel összefutni bármikor az utcán, a postán vagy bárhol. Szívesen ajánlanak bennünket azok az ügyfeleink akiknek mi segítettünk akár eladni, akár venni, akár bérbe adni ingatlant.”

 

 

budaors_lakohazak_ingatlan_odvashegy_2021marc9

 

A koronavírus miatt mi változott életedben, vállalkozásodban?

„A koronavírus járvány, ahogy mindenkinek elég nehéz időszak volt, és érezhetően még most is a hatása. Mind szakmailag, mind a magánéletben. A legfontosabb kincsünk az egészségünk és az időnk. Átértékelődött sok minden. Sajnos sok ismerőst, barátot is elveszítettünk a járványban.

Az ingatlan szakma is teljesen leállt, hiszen nem mertek menni az emberek a járvány miatt, teljes bizonytalanság volt. Nehéz időszakon vagyunk túl. Túlélés volt minden szinten. A vállalkozást, amiből a családunk él és egyetlen  pénzkereseti forrás fent kellett tartanunk és folyamatosan fejlődnünk is kellett.”

 

 

haz_epiteszet_palyazat_ingatlan_tervezes

 

Mi okozta a legnagyobb nehézséget a vírus miatt?

„A legnagyobb nehézség talán az volt, hogy ez a szakma elsődlegesen a személyes kontaktuson alapul és ez szinte teljesen megszűnt. E-mailen, telefonon, online próbáltunk az ügyfeleknek segíteni és lecsökkentettük a személyes találkozókat. Ami nem ugyanaz.

Egy házeladásnál segítség a fénykép, videó, alaprajz, de csak a személyes megtekintéssel lehet igazán eldönteni, hogy tetszik-e a hely, az ingatlan „ varázsa”. Ezt nem lehet távügyintézéssel pótolni, eldönteni.”

 

A koronavírus miatt kb. mennyi megbízástól estél el, hogyan tudtad átvészelni?

„Nagyon sok megbízástól és értékesítéstől estünk sajnos el a járvány miatt, hiába voltak a kormányzati intézkedések, kedvezmények a lakás építéseknél és vásárlásoknál. A beruházók is úgy spóroltak sok esetben, hogy a saját alkalmazottjait bízták meg (így nem kellett felmondani és csak átcsoportosította a munkaerőt), hogy értékesítse a lakásokat.”

 

 

ingatlan

 

Ha visszatér minden a régi kerékvágásba, akkor van olyan dolog, amin változtatni szeretnél (munka, magánélet)?

„Igen, sok mindenben változtattunk és folyamatosan fejlődünk is. Korszerűsítettünk az online felületeinket, számítógépes parkjainkat. A kollégáinkkal, és a környező települések Önkormányzataival mindig is jó volt a kapcsolatunk és a válság alatt is együtt is dolgoztak velünk.

A Budaörsi Ingatlan Szövetség, a Magyar Ingatlanosok Országos Szövetségének is tagjai vagyunk.

Minőségi munkára  és életre törekszünk. Azokkal akik csak hátráltatnak a szakmában vagy az életben, vagy eljátszották előttünk a becsületüket-nem tartjuk partnernek – értékesebb az időnk ennél.”

 

 

euridike

 

A koronavírus miatt megfordult a fejedben, hogy szakmát válts, akkor milyen más szakmában tudnád magad elképzelni?

„Sajnos a járvány nagyon megnehezítette az életünket. Felhígult az ingatlanszakma, sok alapvető tudással sem rendelkező, gyorsan meggazdagodni vágyó ‘kolléga’ került  a szakmába, akik miatt sajnos nagyon rossz az ingatlanosok megítélése is.

Sok új ingatlanos cég és ügynök került a piacra, akik egymást eltaposva, tisztességtelen eszközökkel próbálnak pénzhez jutni. Ez elég kiábrándító. De én hiszem, hogy hosszútávon megéri becsületesnek lenni. Minket szerencsére sokan ismernek és szeretnek.

Gábort született budaörsiként sokan ismerik, szeretik, szakmailag is nagyon sokan felnéznek rá. Nincs olyan telek, amit ne ismerne és ne tudná a beépítési paramétereit, legyen az építési, üdülő vagy ipari telek. Mindenkinek szívesen segít és tanácsokkal is ellátja.

Én mindenben segítek, én felelek a folyamatos kommunikációért az ügyfeleinkkel, vevőkkel, eladókkal, a hirdetéseket kezelem, és az összes adminisztrátori feladatokat ellátom. Az irodában mindig  egyikünk megtalálható, kiegészítjük egymást.

Van ahol az agilis férfi szakemberre van szükség, de van amikor inkább a kedves női hangvételre.

Szeretem ezt a szakmát, mert érdekes, precíz munkát követel és nagyon jó érzés segíteni megtalálni az ügyfeleinknek az álmaik otthonát.

Nemcsak az ingatlanhoz kell érteni, hanem az emberekhez is. Bizalmi szakma és pszichológusnak is kell lennünk egy picit. Belelátunk az emberek életébe, anyagi helyzetükbe, amivel soha nem szabad visszaélni.

Imádok tanulni és folyamatosan tovább is képzem magam. Megtanultam nemrég a jelnyelvi beszédet, mivel nagyon érdekelt és hasznosnak is találom. Ezt a pandémiás időszakot is próbáltam hasznosan eltölteni, újra egyetemre is járok.

A másik cégem és tevékenységem az ingatlanszakmán kívül, az életmód és egészség klubot is szeretném mielőbb újra elindítani. 2014-ben alapítottam a Budaörsi Paleo klubot, ahol ingyenesen egészség és életmód tanácsadást végeztünk és végzünk folyamatosan. 

Például a Budakeszi Rehabilitációs Intézetbe is jártunk a Safe Laser készülékeinkkel segíteni mozgássérült embereknek. Egyik kolléganőm agyvérzésen átesett és postcovid-tünetekkel szenvedő embereknek is segít. Most sajnos ez is szünetelt átmenetileg, de reméljük, hogy rövid időn belül újra tudunk személyesen is jelen lenni, nemcsak online és az ingyenes Egészség és Életmód klubjainkat folytatni.”

 

 

lakas

 

Mi az az egy szó, mondat, amivel az elmúlt egy évet tudnád jellemezni?

„Csak pozitívan mindig!”

 

Mi az, amire a legbüszkébb vagy az életben?

„A lányomra, a családomra, hogy a nehézségekben is mindig összetartottunk, a cégeinkre, hogy minden nehézség ellenére is jól működtettük.”

 

Milyen célok vannak most előtted?

„Célom, hogy a családom és saját magam is fizikailag és szellemileg is egészségesen jöjjünk ki ebből az időszakból, az ingatlanszakma becsületének helyre állítása, hogy azt csinálhassam amit szeretek. A Budaörsi Ingatlan Stúdió, ahogy töretlenül a nehézségek ellenére is, 1997 óta továbbra is kitudja szolgálni a leendő ügyfeleinket, az Életmód és Egészség klub folytatása és egy újabb diploma megszerzése.

 

 

euridikelogo

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

Korábbi cikkeink a témával kapcsolatban:

 

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kalmár-Nagy Ottilia: Az motivál, hogy másoknak örömet szerezzek a munkámmal!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Fischer Veronika: Legyen minden megújult és a réginél sokkal nemesebb!

 

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kárász Teréz: Soha többet nem szeretnék ilyen időszakot átélni!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Dénes Edina: Fontos, hogy többet legyünk azokkal az emberekkel, akiket szeretünk!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szentandrási-Szabó Emese: Hittel és kitartással a legnehezebb időkben is helyt lehet állni!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Nyikes Fatime: körülbelül 30%-al csökkentek a bevételeink

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szabó Gyula a kulcsember

 

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kántor Tünde: a vállalkozásomat a 2020-as világjárvány szinte teljesen megbénította

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kálocziné Ujvári Alexandra: el sem tudom képzelni, hogy mást csináljak

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.