Vizesárokba zuhant Budaörsön egy autó

(Budaörs, 2021. május 25. – Budaörsi Infó) A hosszú hétvégén vizesárokba zuhant egy autó Budaörsön. Az ABAC Speciális Mentők mentették ki.

 

 

A gépkocsivezető hirtelen manővert követően elvesztette uralmát autója felett és a vízbe zuhant. A baleset egy állattal való ütközés elkerülése miatt történt.

Szerencse, hogy azon kívül hogy a sofőr vizes lett személyi sérülés nem történt, és másban sem keletkezett kár.

 

 

bmwbaleset

 

 

Vadakkal való ütközésnél gyakori hiba az autósok részéről, hogy megijednek, és a fékezés helyett a kormányt rántják el, jóval nagyobb balesetet okozva. Ezért az ütközést a legerősebb vészfékezéssel, majd már csökkentett sebességnél kormányzással igyekezzünk elkerülni. Lehetőség szerint a vad háta mögé kormányozzunk, mert ha meg is fordul, addigra akár állóra tudjuk fékezni autót.

A budaörsi eset nehéz ügy lesz a BMW tulajdonosa számára, hiszen a vad elfutott, így ha fedélzeti kamera nem rögzítette a vadat, nehéz lesz bizonyítani még a vaddal való ütközés veszélyének a tényét is – mondta a budapestkornyeke.hu-nak a szakjogász. Ha nincs casco biztosítása az autósnak, a kötelező terhére nehéz lesz az illetékes vadásztársasággal megtéríttetni a kárt.

 

 

bmwbaleset4

 

 

Vezessenek óvatosan és figyeljenek oda figyelmeztető táblákra! 

 

 

(Forrás: ABAC Speciális Mentők FB)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.