Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kárász Teréz: Soha többet nem szeretnék ilyen időszakot átélni!

(Budaörs, 2021. május 25. – Budaörsi Infó) A koronavírus-járvány sok budaörsi vállalkozás és vállalkozó életét is megnehezítette vagy lehetetlenítette el különböző mértékekben. A korábbi kezdeményezések mellett a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online társadalmi felelősségvállalásként nekik is szeretne segíteni, hozzájárulni a kilábaláshoz. Ennek érdekében korlátozott felületen a jelentkezők ingyenes megjelenést kaptak a Budaörsi Infó 10.000 példányban megjelenő nyomtatott változatában. Online cikksorozatunkban pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan érintette őket a járvány. Ebben a részben Kárász Teréz kutyakozmetikussal beszélgettünk.

 

 

Kárász Teréz kutyakozmetikusként dolgozik Budaörsön. Tíz éve él városunkban. A házuknál alakítottak ki egy kutyakozmetikát.

„Vidéki lányként már gyerekkoromban a vérembe ivódott az állatok szeretete és a velük való törődés. Így született meg a gondolat, hogy kutyakozmetikus legyek.”

 

hektor

 

Milyen hatással volt a munkádra a koronavírus-járvány? 

„A koronavírus-járvány megjelenése rám és a vállalkozásra is bizonytalanságot hozott. Mi lesz, ha elkapom a vírust, mennyire leszek beteg, tudok-e majd dolgozni? Ezek a kérdések jártak folyamatosan a fejemben. Szerencsére nem lettem covidos, és már az oltáson is túl vagyok. A COVID mentálisan és anyagilag is megterhelő volt számomra.”

 

Mi az, ami a legnagyobb nehézséget okozta ez idő alatt számodra?

„A koronavírus megjelenése óta csökkent a megbízások száma, mindenki spórol, amin csak tud. Sokan akik havi rendszerességgel hozták a kutyusukat, most kitolják két-három hónapra is.

Ez lehet anyagi megfontolás, akár munkahely elvesztése, vagy pusztán az otthonról kimozdulás, emberekkel való találkozás félelme, amit teljesen megértek, mivel én is csak akkor megyek vásárolni, ha nagyon muszáj.”

 

 

kutyakozmetika

 

A koronavírus-járvány idején megfordult a fejedben, hogy szakmát válts, ha igen akkor milyen más szakmában tudnád magad elképzelni?

„Nem gondolkodtam szakmaváltásban, abban bízom, hogy egyre több az oltott ember és mihamarabb minden úgy fog működni mint rég.”

 

Mi az az egy szó vagy mondat, amivel az elmúlt egy évet tudnád jellemezni?

“Soha többet nem szeretnék ilyen időszakot átélni.”

 

kutyajav

 

Mi az, amire a legbüszkébb vagy az életedben?

„A legbüszkébb a két gyönyörű gyermekemre vagyok, és arra, hogy kissé idősen új szakmát tanultam, mertem vállalkozni, hogy azt csinálhassam, amit szeretnék.”

 

Milyen célok vannak most előtted?

„A célom, hogy egészségben még sokáig tudjam végezni ezt a szép szakmát.”

 

 

 

mancskozmetikakutya

(Budaörsi Infó)

 

 

A sorozat korábbi részei:

 

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Dénes Edina: Fontos, hogy többet legyünk azokkal az emberekkel, akiket szeretünk!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szentandrási-Szabó Emese: Hittel és kitartással a legnehezebb időkben is helyt lehet állni!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Nyikes Fatime: körülbelül 30%-al csökkentek a bevételeink

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szabó Gyula a kulcsember

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.