Koronavírus – Orbán: közterületen nem kell többé maszkot viselni

Megvan az ötmilliomodik beoltott magyar állampolgár is, ezért az operatív törzs úgy döntött, hogy szombattól nem kell többé maszkot viselni a közterületeken – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videoüzenetében.

 

 

A kormányfő úgy fogalmazott, ez a döntés azt jelenti, hogy “búcsút inthetünk a maszkunknak, elköszönhetünk tőle. Itt a vége, fuss el véle”.

A miniszterelnök emlékeztetett, hónapok óta mondják, hogy “ha vissza akarjuk kapni a normális, egészséges, derűs életünket, akkor a vírussal szemben az oltással védekezhetünk sikeresen”.

“Ezt a célt most elértük!” – jelentette ki Orbán Viktor, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki beletette ebbe a munkáját, köztük azoknak is, akik vállalták, hogy beoltatják magukat.

A miniszterelnök arra kérte azokat, akik még nem oltatták be magukat, hogy az eredmények megőrzése érdekében vegyék fel az oltást.

“Kedves Maszk! Viszontlátásra! Goodbye!” – zárta videoüzenetét Orbán Viktor.

 

Ezeket jelentette be a miniszterelnök:

Megszűnik a kijárási tilalom és

az üzletek, vendéglátóhelyek kötelező zárási időpontja.

Eltörlik a közterületi maszkviselési kötelezettséget. „Viszlát a maszknak.”

Szabad lesz az egyéni és csapatsport is közterületeken.

A magán- és családi rendezvények 50 fő részvételével korlátozások nélkül megtarthatóak,

lakodalmat pedig akár 200 fővel is lehet rendezni korlátozások nélkül. Ha szállodában vagy étteremben tart valaki lakodalmat vagy más családi rendezvényt, a helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni, hogy a rendezvények résztvevői elkülönítve, külön teremben legyenek.

A zárt téri rendezvényeket továbbra is csak védettségi igazolvánnyal szabad látogatni.

Szabadtéri rendezvényt legfeljebb ötszáz fő részvételével, korlátozások nélkül is lehet tartani. Ide tartoznak a gyűlések, lehet ismét tüntetni, „biztosan jönnek is majd hozzám, ennek is eljött a lehetősége” – jegyezte meg Orbán.

A zenés-táncos rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak. A 16–18 évesek már nemcsak felnőtt kíséretében mehetnek ezekre a rendezvényekre, hanem önállóan is, ha megkapták az oltást.

 

Ide kattintva olvasható a Magyar Közlönyben megjelent pontos döntés.

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.