Koronavírus – Döntött az operatív törzs az újraindítás újabb fokozatáról

Az ötmilliomodik beoltott után lép életbe az újraindítás újabb fokozata – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

 

 

Gál Kristóf elmondta, hogy – egyebek mellett – megszűnik a kijárási tilalom, az üzletek és éttermek nyitvatartási korlátozása, valamint a közterületi maszkviselés kötelezettsége.

A részleteket szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben fog megjelenni – tette hozzá a szóvivő.

“Az, hogy idáig eljuthattunk, mindannyiunk eredménye” – fogalmazott Gál Kristóf, majd a rendőrség nevében megköszönte a lakosság együttműködését, türelmét és megértését. Elmondta, a fennmaradó kevés korlátozáshoz továbbra is kérik az emberek eddig tapasztalt fegyelmezettségét, mivel “csak így őrizhetjük meg az eddig elért eredményeket”.

A szóvivő a csütörtöki rendőri intézkedésekről szólva elmondta, hogy a rendőrök országszerte 450 ember ellen intézkedtek a maszkviselési kötelezettség elmulasztása, 68 esetben pedig az éjfél és reggel 5 óra között érvényben lévő kijárási tilalomra vonatkozó szabály megszegése miatt.

Az elmúlt napon a rendőrök 38-szor intézkedtek Magyarországon átutazókkal szemben a szabályok megszegése miatt – ismertette.

Jelenleg 16 209 ember van hatósági házi karanténban, közülük 654-en használják az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást – közölte Gál Kristóf.

 

 

otmilliobeoltotteseten

 

 

(Budaörsi Infó / mti)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.