Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kálocziné Ujvári Alexandra: el sem tudom képzelni, hogy mást csináljak

(Budaörs, 2021. május 19. – Budaörsi Infó) A koronavírus-járvány sok budaörsi vállalkozás és vállalkozó életét is megnehezítette vagy lehetetlenítette el különböző mértékekben. A korábbi kezdeményezések mellett a Budaörsi Infó és a Budaörsi Infó Online társadalmi felelősségvállalásként nekik is szeretne segíteni, hozzájárulni a kilábaláshoz. Ennek érdekében korlátozott felületen a jelentkezők ingyenes megjelenést kaptak a Budaörsi Infó 10.000 példányban megjelenő nyomtatott változatában. Online cikksorozatunkban pedig azt mutatjuk be, hogy hogyan érintette őket a járvány. Ebben a részben Kálocziné Ujvári Alexandra műkörmössel beszélgettünk. 

 

 

Kálocziné Ujvári Alexandra műkörmösként dolgozik négy éve. Egy éve van a jelenlegi munkahelyén Budaörsön.

„Kislány korom óta két foglalkozás vonzott. Az egyik a fotózás, a másik pedig a műköröm építés. Mindkettő jelenleg is jelen van az életemben. Hobbim a fotózás és az életem a körmözés.
Motivál, hogy mindig van hova fejlődni, sosincs „kész” a tanulás. Új technikák, új díszítők, új formák… Szerelem!”

 

 

korom4

 

Milyen hatással volt a munkádra a koronavírus-járvány? 

„Sajnos a koronavírus-járvány berobbanásával kicsit a munka is megcsappant. Folyamatosan vannak ugyan új vendégek, de sajnos a régiek elmaradnak. Nehéz időszak ez mindannyiunk számára.

A legnagyobb nehézséget a rendszertelenség okozta, a sok lemondás, variálás…

A pandémiai idején a bevételeimet tekintve folyamatos volt a visszaesés, de körülbelül a megbízásaim 30%-ától estem, illetve esek el.

Az az egy hónap, amikor be kellett zárni, pokoli volt. Ha nem lenne tartalékunk, illetve nem lenne mellettem a férjem, akinek stabil munkahelye van, nem tudom hogyan vészeltük volna át ezt az időszakot.”

 

Ha ismét visszatér az élet a régi kerékvágásba, akkor van olyan dolog, amin változtatni szeretnél? (munkában és magánéletben)

„Igen. Szeretnék rendszert vinni a mindennapjaimba. Jelenleg dolgozom, ha van vendég, de nyilván szeretnék bevezetni délelőtti, délutáni, illetve egész napos műszakokat, hogy végre tudjuk élni újra normálisan az életünket.

 

 

korom7

 

A koronavírus-járvány idején megfordult a fejedben, hogy szakmát válts, ha igen akkor milyen más szakmában tudnád magad elképzelni?

„Igen, sajnos gondolkodtam a szakmaváltáson, de sajnos el sem tudom képzelni, hogy mást csináljak. Rengetegszer megfordult a fejemben, hogy nem nekem való… De kitartok a végsőkig.”

 

Mi az az egy szó vagy mondat, amivel az elmúlt egy évet tudnád jellemezni?

„Kitartás.”

 

Mi az, amire a legbüszkébb vagy az életedben?

„A legbüszkébb arra vagyok az életemben, aki vagyok. Van egy csodálatos szakmám, egy munkám, amit imádok, egy szerető férjem, egy kis lakásunk, van egy lovam is. Az egész életemre büszke vagyok.”

 

Milyen célok vannak most előtted?

„Rengeteg célom van az elkövetkező időkre. Szeretnék továbbképzéseken részt venni, hogy fejlődhessek. Új anyagcsaládot bevezetni, a vendégkörömet megduplázni…”

 

 

korom5

 

(Budaörsi Infó)

 

 


 

A sorozat korábbi részei: 

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Kántor Tünde: a vállalkozásomat a 2020-as világjárvány szinte teljesen megbénította

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Dénes Edina: Fontos, hogy többet legyünk azokkal az emberekkel, akiket szeretünk!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szentandrási-Szabó Emese: Hittel és kitartással a legnehezebb időkben is helyt lehet állni!

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Szabó Gyula a kulcsember

Segítsük a budaörsi vállalkozásokat! – Nyikes Fatime: körülbelül 30%-al csökkentek a bevételeink

 


 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.