Nemzetközi animációs esemény Budaörsön – Élő online mesterkurzusokat tart a Primanima

(Budaörs, 2021. május 18. – Budaörsi Infó) – Online mesterkurzusokat tart május 21-én a  Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál; a másfél órás előadásokat Primanima és a CEE Animation Facebook-oldalán lehet majd követni.

 

A CEE Animation regionális animációs szakmai szervezettel közös eseményen Farkas Juli, Darabos Éva és Daniel Gray animációs rendezők lesznek a Primanima vendégei a Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Térben, ahonnan élőben közvetítik az előadásokat – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

 

 

primanima_budaors_2018

 

Május 21-én tíz órától Darabos Éva angol nyelvű előadását hallgathatják meg az érdeklődők arról, hogy mi inspirálta a Pá kis panelom! című kisfilmjét, amely elnyerte a Legjobb Design-ért járó díjat az Ottawai Nemzetközi Animációs Fesztiválon.

 Tizenkét órától Farkas Juli a Big Crunch című rövidfilmjét mutatja be. Farkas Juli az első magyar animációs alkotó, aki rövidfilmet készített az Adult Swim Smalls sorozatba, amelyben az amerikai csatorna szerkesztői fiatal rendezőket kérnek fel, hogy a saját elképzeléseik szerint készítsenek filmet.

    Délután 2 órától Daniel Gray Hide című legújabb animációja kerül a középpontba, ami szintén Ottawában kezdte meg sikeres fesztiválkörútját, Magyarországon először a május 27. és június 2. között megrendezett Friss Hús fesztiválon lesz látható. Daniel Gray, a projekt író-rendezője, valamint Szederkényi Bella producer megosztják a Hide megalkotásának történetét.

 

(Budaörsi Infó / mti)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.