Egy orvos feljegyzései

(Budaörs, 2021. május 15. – Budaörsi Infó/Kiszámoló) A legtöbb esetben, ha valakinek fáj a feje, szédül, köhög vagy bármi egyéb baja van, elmegy az orvoshoz. Az orvos megvizsgálja a tüneteket és felír valami gyógyszert a tünetekre.

 

 

Azonban a valódi kiváltó okokról a legtöbb esetben nincs szó, arról gyakran nem is illik beszélni.

Hallottam egy toxikológus véleményét, miszerint a kórházban lévők bő fele az alkoholizmus miatt van bent. Máj, vese, gyomor, keringési vagy akármi egyéb problémával kezelik őket, de a kiváltó ok a háttérben az alkohol. (Nem tudom, tényleg így van-e, sem orvos nem vagyok, sem kórházi alkalmazott, de el tudom hinni, hogy van benne valami.)

 

 

alkohol_alkoholista_fuggoseg_italozas

 

Megjelent egy könyv, aminek a szerzője egy orvos, aki egy szegényebb körzetben rendel. Először a többi orvoshoz hasonlóan ő is csak a tünetekkel foglalkozott, de aztán elkezdte keresni az okokat is. Kiderült, hogy sok fejfájás, rosszullét, émelygés vagy akár komolyabb problémák mögött is a pénz áll, illetve leginkább annak a hiánya miatti stressz, egészségtelen életmód és egyéb okok.

 

 

penz (3) forint gazdasag fizetes

 

Bár nem volt a feladata, elkezdett tanácsokat adni a betegeinek, hogyan tudnák rendbe hozni az anyagi életüket, büdzsét írni, lemondani a drága mobil előfizetést, megszabadulni a hitelkártya-adósságtól és így tovább. Olyan dolgokat mondott ezeknek az embereknek, amit senki mástól nem hallottak, pedig sokan közülük, ha egyenesbe tudtak volna jönni anyagilag, sokkal kevesebb fizikai betegségük is lett volna.

A könyvben azokat a sztorikat írta le, amiket a páciensektől hallott. Nagyon tanulságos, hogyan élnek ezek az emberek és milyen problémáik vannak.

 

 

karacsonyi_bevasarlas2_2018

 

Az MNB-nek régebben volt egy felvilágosító előadás-sorozata a pénzügyi tanácsadó irodahálózathoz kapcsolódóan, ahol vidéki falvakban és városokban tartottak hasonló pénzügyi előadásokat, nem tudom, ez még létezik-e vagy beváltotta-e a reményeket, ami miatt elkezdték csinálni!?

Remélem igen, mert amint látszik, rengeteg fizikai betegséget is meg lehetne előzni, ha a rászorulókat egészségesebb pénzügyi életre tudnánk oktatni. Csodát nem tenne a nélkülözéssel, de ha a stressz és a felesleges költések nagy része csökkenne, már mérhető lenne az eredménye az egészségügyi állapotukban is.

 

 

(Budaörsi Infó/Kiszámoló)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.