Önkormányzati tűzoltóságok több mint 132 millió forint támogatást kapnak eszközfejlesztésre

Ötvennégy önkormányzati tűzoltóság kap összesen 132 millió 700 ezer forint támogatást eszközfejlesztésre – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

 

A közlemény szerint az önkormányzati tűzoltóságok részére negyedszer írtak ki 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázatot, ennek első körében a pénzbeli támogatásokról született döntés.

Mint írták, az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt eszközfejlesztésre mind a hatvan tűzoltóság pályázott. A feltételeket sikeresen teljesítő önkormányzati tűzoltóságok védőeszközökre, tűzoltáshoz és műszaki mentéshez szükséges eszközökre, EDR-rádiókra, valamint a készenlétben tartott tűzoltójármű felújítására nyújtották be pályázataikat.

A pályázatok elbírálása után ötvennégy önkormányzati tűzoltóság kap összesen 132 millió 700 ezer forint támogatást. A pályázók ebből az összegből 119 millió 300 ezer forint értékben maguk szerezhetnek be védő- és technikai eszközöket, valamint nyolc önkormányzati tűzoltóság a járműveik, illetve technikai eszközeik felújítására fordíthat 13 millió 400 ezer forintot.

Az OKF tudatta azt is, hogy a 225 millió forintos eszközfejlesztési pályázat fennmaradó keretösszege a természetbeni támogatásokhoz biztosít fedezetet, a  természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások után történik. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.