Szegeden tanít a következő tanévtől Rost Andrea

Rost Andrea a 2021/2022-es tanévtől a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bartók Béla Művészeti Karának Magánének Tanszékén oktat, az opera-énekesnő célja, hogy a leendő művészek magas színvonalú, sokrétű képzést kapjanak, amellyel akár egy nemzetközi karriert is felépíthetnek – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága.

 

A közlemény szerint Rost Andrea több szálon is kapcsolódik Szegedhez. Toscát énekelt a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, vendégszerepelt a Szegedi Nemzeti Színházban, és részt vett előadóként az SZTE Zeneművészeti Kar – a mai Bartók Béla Művészeti Kar elődje – meghívására egy mesterkurzuson. Elmondása szerint már akkor érezte, hogy a közeljövőben szorosabb lesz a kapcsolata Szegeddel, az egyetemmel és be fog kapcsolódni az oktatásba.

A művész a következő szemesztertől tanít az SZTE Bartók Béla Művészeti Karának énektanszékén, melyet Temesi Mária professzor vezet. Rost Andreának komoly céljai vannak oktatóként. Mint mondta a szegedi zeneművészeti karnak legendás a híre, a Berdál Valéria által lefektetett alapok, hagyományok rendkívül fontosak. Az operaénekes tovább és messzebbre tervez, szeretné a szegedi énektanítást bekapcsolni a nemzetközi körforgásba.

Oktatóként nem csupán a zenei és a zenetechnikai alapokra helyezné a hangsúlyt, hanem arra is, hogy az induláshoz olyan fajta segítséget nyújtson az intézménynek, amely Szegeden és Magyarországon is túl mutat és esélyt ad a leendő énekeseknek egy esetleges nemzetközi karrier megvalósításához. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.