Hamarosan a végéhez ér a ABS melletti gördeszkapálya felújítása

(Budaörs, 2021. május 11. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben számoltunk be olvasóinknak arról, hogy felújítás miatt 2021. február 22-től bezár az Árok utcai gördeszkapálya. A tervek szerint 2021. áprilisában adták volna át az új pályát. A munkálatok még nem fejeződtek be, ezt többen szóvá is tették szerkesztőségünknek és a közösségi oldalakon azok, akik már nagyon várják az újbóli megnyitást. 

 

 

Az Árok utcai szabadidőparkban lévő gördeszka pályára a meglévő elemek elbontása után új betonelemek kerülnek és a burkolatot is megújítják.

A felújítás befejezése után a használatba adáshoz az eszközök minősítésén túl, a teljes pályát is minősíttetni kell az illetékes hatósággal az időközben életbe lépetetett új jogi szabályozás miatt.

 

 

gordeszkapalya

 

Az új pálya átadását 2021. áprilisára tervezték, de több olvasónk is felhívta rá a figyelmünket, hogy még sajnos nem készült el, ezért felkerestük a Budaörsi Polgármesteri Hivatali Műszaki Ügyosztályától Kozsda Attilát, a magasépítési és környezetvédelmi osztály vezetőjét, akitől megtudtuk, hogy a Covid-helyzet miatti lezárások miatt csúszott több hetet az elemek Franciaországból történő szállítása, ezért nem készült még el a pálya.

 

 

deszkapark

 

deszkapark4

 

Jelenleg is folynak a munkálatok.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármesterek a Budaörsiek elnevezésű közösségi oldalon a következőképpen kommentelt hétfőn a késéssel kapcsolatban:

„… Az eszközök, melyek megfelelő minősítéssel bírnak Francia honból érkeznek. A speciális aszfalt magyar. Sajnos a covid itt is betett egy kicsit.

Aztán csak a szállító szúrta el, mert olyan kamiont küldött a cuccért, amelyre nem fért fel… De megérkezett a jó méretű kamionnal az árú, napok kérdése és minden a helyén. Időközben új jogi szabályozás lépett életbe. Nem elég az eszközök minősítése, a teljes pályát minősíttetni kell az illetékes hatósággal.

Ezzel együtt, reményeink szerint, az egész procedúra jövő hét végéig talán lezajlik. Balesetmentes használatot kívánok. Vigyázzatok magatokra és egymásra!…”

 

 

Bízunk benne, hogy mihamarabb birtokba tudják majd venni a használók a pályát. Ha minden jól megy, a jövő hét végén vagy az azt követő héten ez meg is történhet!

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.