Sok napsütés várható a hétvégén

Sok napsütés várható a hétvégén, legfeljebb néhol lehet egy-egy futó zápor. Napközben jellemzően 15 Celsius-fok körül alakulnak a csúcsértékek, de hajnalban néhol mínuszokra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Pénteken napos idő várható, legfeljebb az ország északkeleti negyedében alakulhat ki néhány futó zápor. A szél élénk, a Dunántúl északi részein és a főváros tágabb környezetében erős lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, fagyra főként az Északi-középhegységben van esély. Délután 13-17 fokig melegszik a levegő.

Szombaton sok lesz a napsütés, legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő egy-egy jelentéktelen futó zápor. Hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, a fagyzugokban lehet gyenge fagy. A legmagasabb hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Vasárnap az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de sok helyen erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, helyenként – nagyobb eséllyel az északkeleti megyékben – előfordulhat zápor. A szél sokfelé élénk, néhol időnként erős lesz. A minimumok mínusz 2 és plusz 5, a maximumértékek 13-19 fok között alakulnak, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton enyhébb az idő – olvasható az előrejelzésben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.