Letartóztattak egy nőket prostitúcióra kényszerítő férfit

Letartóztattak egy férfit, aki prostitúcióra kényszerített nőket Magyarországon és külföldön 2017-2019-ben – közölte a Budapest Környéki Törvényszék. A végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

A közlemény szerint a férfi unokatestvére kérésére többször kiszállított egy bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerített nőt a 4-es főút mellé, és munkavégzés közben megfigyelte, majd elvette tőle a bevételét, amelyet átadott megbízójának.

A férfi közben szerelmi kapcsolatba került egy másik nővel, akit rábírt arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzen, és az ebből származó bevételt adja át neki. A sértett 2018-tól kezdetben a 4-es főút mentén, majd később külföldön végzett szexuális munkát. 2018 és 2019 között a sértett és más emberek több mint 2,8 millió forintot utaltak át a gyanúsítottnak és az élettársának, amelyet önmaguk és családjuk eltartására fordítottak.

Bár a bántalmazással és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerített nő fel akart hagyni a tevékenységgel, a férfi ezt nem hagyta, amikor pedig a nő hazautazott Magyarországra, bezárta őt a házába, és bántalmazva arra kényszerítette, hogy regisztráljon egy szexuális szolgáltatásokat nyújtó internetes oldalra, valamint továbbra is dolgozzon prostituáltként – írták.

Hozzátették: a férfi ellen emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt indított nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az ügyészség a férfi ellen a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta, mert a férfi elfogásakor nem akarta alávetni magát a rendőri intézkedésnek; munkanélküliként legális jövedelme nincsen, megélhetését bűncselekményekből fedezi, így fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatással megtartott ülésén meghallgatta a férfit, és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítésekor hozandó határozatáig, de legfeljebb május 22-ig – olvasható a közleményben. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.