Koronavírus – Operatív törzs: külföldi telefonszámról küldenek oltásra sms-t

Külföldi telefonszámról küldenek oltásra sms-t – hívta fel figyelmet a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának helyettes vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes arra kérte az oltásra várókat, hogy a külföldi telefonszámról érkező, kontakt megjelölése nélküli sms-eket hagyják figyelmen kívül.

 

Elmondta: az sms-ek vélhetően az Egyesült Királyságban regisztrált telefonszámról érkeznek, és ugyanúgy oltási időpont foglalására hívják fel az oltásra várókat, mint az országos oltási munkacsoport új, időpontfoglaló rendszere.

Hozzátette: az oltási munkacsoport által kiküldött sms nem külföldi telefonszámról érkezik, a kontakt megnevezésénél a vakcinainfót (www.vakcinainfo.gov.hu) tüntetik fel.

Az üzenetek eredetét az operatív törzs a rendvédelmi szervekkel együtt vizsgálja – mondta Kiss Róbert.

 

kissrobertkorona

 

Közlése szerint szerdán 681 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt, közülük közterületen 652-en, tömegközlekedési eszközökön és megállókban hatan, bevásárlóközpontokban pedig 23-an nem vagy nem megfelelően viselték a védőeszközt.

 

maszk

 

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 1046 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 316 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 730-szor pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az ott-tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Szerdán egy üzletet és egy vendéglátóhelyet záratott be ideiglenesen a rendőrség. Utóbbi egy sárvári borozó, amelyet a tiltás ellenére az üzemeltető kinyitott és ott vendégeket fogadott.

A kijárási tilalom szabályainak megszegése miatt 160 esetben intézkedtek szerdán, így már 64 993-ra emelkedett az ezekkel kapcsolatos rendőri fellépések száma.

Az elmúlt napon is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 61 esetben léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartók ellen eddig 15 813-szor intézkedtek.

Kiss Róbert ismertette: 41 857-en vannak hatósági házi karanténban, szerdán 4064 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el. A karanténban lévők közül 2763-an vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.