Koronavírus – Az oltási regisztráció eltörlését javasolják ellenzéki pártok és a főpolgármester

Ellenzéki pártok és a főpolgármester is azt javasolja a kormánynak, hogy törölje el a koronavírus elleni oltásokra szóló regisztrációt a lakosság minél gyorsabb és szélesebb körű beoltása érdekében.

 

 

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményükben arra tesznek javaslatot, hogy legyen elég a TAJ-kártya felmutatásával vakcinához jutni azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat, a kormány pedig jelölje ki a regisztráció nélküli oltás helyszíneit például a stadionokban, majd az önkormányzatok bevonásával végezze el a feladatot.

A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma – fogalmaznak az ellenzéki pártok, hozzátéve, “most nem politikai csatákat kell vívni, hanem az ország és minden magyar ember érdekét kell nézni”.

Karácsony Gergely Facebook-posztjában azt írta, az önkormányzatok készek és képesek a kormánynak segítséget nyújtani a regisztráció nélküli oltási programban. “A stadionokban a továbbra is drámai járványhelyzetben nem teltházas meccsekre, hanem a tömeges oltásra alkalmas oltópontok kialakítására van szükség” – jelentette ki a főpolgármester. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.