Koronavírusban meghalt Igaly Diána

Koronavírusban meghalt az olimpiai bajnok sportlövő, Igaly Diána – erősítette meg Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára az Origónak.

A héten Igaly Diána kórházba került koronavírussal. A család közleményében azt írta, hogy a sportoló nem érezte jól magát, így elővigyázatossági okokból kórházba vonult.

Állapota azonban nem javult, péntek reggel Sinka László, a Magyar Sportlövők Szövetségének főtitkára az Origónak megerősítette, hogy Igaly Diána elhunyt.

Igaly Diána 1965. január 31-én született Budapesten, édesapja, Igaly József szintén válogatott sportlövő volt. Igaly Diána az egyik legsikeresebb magyar sportlövő volt: 2004-ben Athénban olimpiai bajnok lett, négy évvel korábban Sydneyben bronzérmes. Négyszeres világbajnok, kétszer egyéniben, kétszer csapatban állhatott a dobogó tetejére. Európa-bajnokságot ötször nyert, a magyar bajnokságon 22-szer nem talált legyőzőre.

 

igaly_diana_0

 

2009-ben és 2010-ben nem versenyzett, 2011 februárjában bejelentette visszatérését. Előbb a pekingi kvótaszerző világkupán, majd a belgrádi világbajnokságon sem tudta kiharcolni az olimpiai részvételt.

Tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának, a Magyar Sportlövők Szövetségének alelnöke, a koronglövő szakág vezetője volt. Hatszor választották meg az Év magyar sportlövőjének, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét (2004), Athén díszpolgára volt.

 

(Budaörsi Infó/index)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.