Koronavírus – Operatív törzs: a kormány április 19-ig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket

A kormány április 19-éig meghosszabbította a védelmi intézkedéseket az operatív törzs javaslatára – közölte Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese online sajtótájékoztatón csütörtökön.

 

 

Változatlanul maradnak – többek között – a maszkviselési kötelezettségre, továbbá a rendezvényekre, vendéglátó- és szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre, a felső-, illetve közoktatási intézményekre vonatkozó szabályok, valamint a schengeni belső határokra vonatkozó intézkedések is.

 

 

maszk

 

A rendőrök szerdán 466 emberrel szemben intézkedtek a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt, ezzel 48 218-ra nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma az erről szóló kormányrendelet hatályba lépése óta.

Szerdán a tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein, illetve a kereskedelmi üzletekben és bevásárlóközpontokban 9-9 emberrel szemben léptek fel a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – közölte Kiss Róbert.

A boltokra, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatti intézkedések közül eddig 313 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 719-ben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására, illetve az üzletekben tartózkodásra vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Közölte: az elmúlt napon a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 200 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 61 563 hasonló esetben intézkedtek.

Szerdán sem vendéglátóhely, sem más üzlet ideiglenes bezáratására nem volt szükség, mindössze egy esetben kellett intézkedniük a rendőröknek, amikor valaki nem tartotta be a vendéglátóhelyen történő tartózkodás szabályait.

 

 

maszk2

 

Az elmúlt napon is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 35 esetben léptek fel. Az átutazókat szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 14 995-ször intézkedtek.

Jelenleg 46 612-en vannak hatósági házi karanténban, az elmúlt napon 6200 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el. A karanténban levők közül 3602-en vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat – ismertette az alezredes. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.