Koronavírus – Operatív törzs: szerdán több mint 600-an szegték meg a maszkviselési szabályokat

Szerdán 632 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

 

Kiss Róbert elmondta, ezzel a védelmi intézkedésről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta 38 687-re nőtt a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma.
Ismertetése szerint a rendőrök szerdán közterületen 600 emberrel szemben léptek fel, mert nem viseltek maszkot, közülük 118-at figyelmeztettek, 290-at megbírságoltak, 192-et feljelentettek.

Tömegközlekedési eszközökön, illetve azok várakozó helyein 31, míg kereskedelmi üzletekben egy emberrel szemben intézkedtek – tette hozzá.

Kiss Róbert közölte: az elmúlt 24 órában a kijárási tilalom, a közterületi magatartási szabályok, a gyülekezés tilalmának megszegése miatt 320 esetben történt rendőri intézkedés, amelyek száma ezzel 54 377-re emelkedett a kijárási korlátozás, majd az azt felváltó kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta.

Jelezte, hogy szerdán nem zártak be ideiglenesen sem üzletet, sem vendéglátóhelyet.
A boltokra, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 988 rendőri intézkedés történt, ebből 305 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztását állapították meg, 683-szor az üzletek korlátozott nyitvatartásának, az üzletekben tartózkodásnak a szabályait nem tartották be – mondta el.

Kiss Róbert kitért rá, hogy a Magyarország területén személyforgalomban átutazók ellenőrzése során 41 esetben léptek fel a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályszegők ellen eddig 14 106-szor intézkedtek – fűzte hozzá.

Az ügyeleti központ vezetőhelyettese beszámolt arról is, hogy a hatósági házi karanténban lévők száma 54 422-re emelkedett, szerdán 8378 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el.

A karanténszabályok betartásának elektronikus ellenőrzését szolgáló informatikai alkalmazást 4800-an használják – jegyezte meg. MTI

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.